2. DEL:

10. kolo - ZA KONEC SEZONE PORAZ PROTI JANČAM A:
objavljeno: 18.03.2019
     Po petkovem nesrečnem porazu je bila v nedeljo pred fanti še zadnja tekma sezone. Na njej so nastopili brez Sovré Nemaniča, tudi vsi ostali pa so kazali vidno utrujenost po 6 tekmah v devetih dneh.
     O tekmi ni veliko povedati, saj naši fantje niso bili pri stvari. Končno 11. mesto je bilo povsem neodvisno od te tekme. Domači (Babnik 31 točk) so to s pridom izkoristili in nam (Weiss 19, Škulj 10 in Arh 7 točk) hitro ušli ter ob koncu zasluženo slavili.

Rezultat: Janče A:Ljubljana A: 81:55
 
Strelci:
Weiss 19, Škulj 10, Arh 7, Grobovšek 6, Vračević 6, Vidmar 5, Magister 1, Radojićić 1 in Zrnec 0

     Sezona je za fante končana. Glede na vse je 11. mesto dober rezultat. Se pa ne moremo znebiti občutka, da bi v 1. delu sezone (brez poškodb, bolezni,...) lahko iztržili več in tako igrali na finalnem turnirju. Žal pa smo na koncu ostali prekratki za eno samo zmago.

9. kolo - ILIRIJA TOKRAT ŽAL PREMOČNA:
objavljeno: 16.03.2019
     Po torkovi tekmi je bila takoj, že v petek, tu že povratna tekma proti Iliriji, katera neposredno odloča o končnem 1. mestu v skupini in napredovanju v kvalifikacije za Final 8.
     
V začetku povsem izenačeno in ekipi sta se vseskozi izmenjevali v vodstvu, dokler Ilirija ni ob koncu polčasa rahlo pobegnila (52:46). Že sam rezultat pove, da je bila naša obramba slaba, saj smo prejeli kar 52 točk v 1. polčasu. V nadaljevanju so bili naši fantje (Sovré Nemanič 17 ter Grobovšek in Vidmar 14 točk), vseskozi zraven, a slaba, netimska obramba, ki je omogočala Ilirijanom (Gorbachov 27 točk) vse preveč napadalnih skokov, zadeli pa so tudi kar 13 trojk,  nam ni omogočila, da pridemo bližje kot na -3. V zadnji minuti ob 79:76 nikakor nismo mogli doseči koša, domači pa so nas kaznovali s 100% izvajanjem prostih metov in zmaga je zasluženo, čeprav končna razlika ne odraža realnega stanja na terenu, ostala doma.
     Poraz boli, a glave gor. Sezona je bila uspešna, žal pa nas je kvalifikacij za finalni turnir stala slaba predstava proti Jančam. Končno 11. mesto med U-19 ekipami je zelo dober rezultat.

Rezultat: Ilirija:Ljubljana A: 87:76
 
Strelci:
Sovré Nemanič 17, Grobovšek 14, Vidmar 14, Weiss 13, Radojičić 6, Škulj 5, Vračević 5, Magister 2, Arh 0 in Zrnec 0

     V nedeljo je pred fanti še zadnja tekma sezone, katero upamo, da bodo zaključili tako, kot so igrali celotno sezono, z odlično igro in zmago proti Jančam.

6. kolo - PRVA ZAOSTALA TEKMA PRIPADLA NAŠIM FANTOM:
objavljeno: 13.03.2019
     Tokrat med tednom je bila na vrsti prva od dveh zaostalih tekem proti Iliriji, v katerih bosta ekipi neposredno odločili o 1. mestu v skupini. Gostje so tokrat nastopili oslabljeni, brez Rusa Sinebabnova.
     Začetek naših fantom pred številnimi gledalci katastrofalen in v 4. minuti je bilo že 0:11 za goste (Gorbachov 24 točk). Tja do sredine 1. polčasa se nikakor nismo mogli prebuditi (17. minuta 28:37), nato pa odličen zaključek 1. polčasa za ob odmoru povsem izenačen rezultat (38:38). Gostje so nam tudi v nadaljevanju delali obilo preglavic z meti za 3 točke in napadalnim skokom in v 26. minuti še vedno vodili z 51:58. Nato pa so naši fantje (Weiss 24, Grobovšek 19 in Sovré Nemanič 15 točk) krepko dvignili igro v obrambi in goste povsem zaustavili. V naslednjih osmih minutah so obstajali na igrišču samo naši fantje in z delnim izidom 26:4 je bila tekma odločena.
     Čestitke za odlično predstavo celotne ekipe, katero pa moramo sedaj nadgraditi / nagraditi še v petek.

Rezultat: Ljubljana A:Ilirija: 85:71
 
Strelci:
Weiss 24, Grobovšek 19, Sovré Nemanič 15, Vidmar 8, Škulj 6, Zrnec 6, Radojičić 4, Magister 2 in Vračević 1

     Že v petek je pred fanti odločilna tekma, ko bodo v neposrednem boju v Hali Tivoli proti Iliriji odločili, katera ekipa gre v kvalifikacije za Final 8. Upamo, da bo to seveda naša ekipa.

12. kolo - GLADKA ZMAGA NAD STRAŽIŠČEM KRANJ:
objavljeno: 04.03.2019
     Po dolgem času zopet gostujoča tekma. Večerna nedeljska tekma v Kranju proti ekipi Stražišče Kranj tokrat s kar kompletno ekipo (brez Leskovška in Magistra).
     Začetek tekme je pripadel naši ekipi in  hitro smo se malce odlepili. A domači (Blenkuš 14 točk) nas z odličnim metom za 3 točke nikakor niso dopustili, da se preveč odlepimo, tako da je bilo po 1. četrtini le +4 (14:18). Pred glavnim odmorom smo (Weiss 26, Sovré Nemanič 21 in Radojičić 15 točk) nato vendarle vrnili svoj ritem in na odmor odšli z malce večjo prednostjo (29:43). v 2. polčasu pa smo nato prevladovali v vseh segmentih igre in visoka zmaga z 38 točkami razlike je bila povsem zaslužena.

Rezultat: Stražišče Kranj:Ljubljana A: 57:85
 
Strelci:
Weiss 26, Grobovšek 18, Sovré Nemanič 12, Vračević 12, Vidmar 8, Zrnec 4, Radojičić 2, Škulj 2 in Humar 1

     Naslednji vikend so fantje prosti, nato pa sledijo zadnje tri tekme v šestih dneh, 2x Ilirija in Janče. Dve zmagi nad Ilirijo pa naše fante pripeljejo tudi na prag finalnega turnirja.

11. kolo - LJUBLJANA U-19 GLADKO PREKO ŠENTVIDČANOV:
objavljeno: 25.02.2019
     Na sporedu je bila domača tekma, ljubljanski derbi proti ŠD Šentvid, ki pa to na koncu ni bil. Naša ekipa končno številčnejša, sedem, čeprav jih je izven pogona še vedno kopica (Grobovšek, Leskovšek, Magister, Zrnec, Arh, …).
     Tekma je bila tokrat kaj hitron odločena, saj na Šentvidčani (Pogačar 12 točk) niso bili dorasli nasprotnik in že po 1. četrtini je zaostanek znašal 24 točk (36:12). Naši fantje (Weiss 32, 20 točk v 1- četrtini, Sovré Nemanič jih je dodal 21, Radojičić pa 15) so zavzeti igrali tudi naprej in razlika je samo še naraščala. Na začetku zadnje četrtine je narasla že na 50 točk, nato pa smo zadnjih nekaj minut odigrali malce bolj "počitniško".

Rezultat: Ljubljana A:ŠD Šentvid: 115:71
 
Strelci:
Weiss 32, Sovré Nemanič 21, Radojičić 15, Škulj 14, Vračević 14, Vidmar 13 in Humar 6 

     Naslednji vikend pa sledi gostovanje na Gorenjskem. V Kranju jih namreč gosti ekipa Stražišče Kranj.

7. kolo - ZDESETKANA EKIPA ŽAL PORAŽENA:
objavljeno: 20.02.2019
     Med tednom je bila na sporedu zaostala tekma proti Jančam. Mi pa zopet povsem nekopletni, s štirimi zdravimi fanti in dvema, bolnim Radojičićem in poškodovanim Škuljem, ki sta lahko toliko stisnila zobe, da sta nastopila na tekmi – manjkalo pa zopet ogromno fantov (Grobovšek, Leskovšek, Magister, Zrnec, Arh, …).
     Začeli smo tekmo dobro, razvili svojo igro in hitro povedli za 7 točk (10:3). V 2. četrtini pa smo nato nerazumljivo popustili v obrambi, v napadu je žoga prenehala krožiti in gostje so nas ujeli ter odšli na odmor z minimalno prednostjo (36:37). Tudi po odmoru se ni nič kaj spremenilo. Naš ritem ni bil pravi in tekma je bila povsem izenačena skoraj do konca 3. četrtine (v 28. minuti 49:48), ko smo nerazumljivo popustili in ekipa Janč (Babnik 22 točk) nam je pobegnila (49:55). V zadnji četrtini se nismo nikakor prebudili, tu je bila že utrujenost, in gostje so štiri minute pred koncem vodili za 9 točk (57:66). Tik pred koncem pa so se naši fantje (Vidmar 21, Sovré Nemanič 20 in Weiss 12 točk) nato le zbrali, zaigrali bolje in prišli dobro minuto do konca na samo -1 (65:66). Ob koncu pa so žal zmagovalca odločile naše napake v obrambi ter predvsem utrujenost ekipe, saj smo komaj zbali dovolj igralcev (šesterico) za tekmo.
     Poraz čimprej pozabiti in se usmeriti na naslednji dve tekmi, ŠD Šentvid in Stražišče Kranj, kateri moramo dobiti, nato pa bomo v neposrednem boju z Ilirijo, upamo da kompletni odločili, kdo gre v kvalifikacije za finalni turnir U19.

Rezultat: Ljubljana A:Janče A: 65:72
 
Strelci:
Vidmar 21, Sovré Nemanič 20, Weiss 12, Radojičić 7, Vračević 4 in Škulj 1

     Že v nedeljo je nova tekma, nasprotnik ŠD Šentvid, mi pa predvsem upamo, da "preživimo" še to tekmo, potem pa bomo počasi bolj kompletni.

8. kolo - TUDI NA JEŽICI ZMAGA PO PODALJŠKU:
objavljeno: 16.02.2019
     Pred fanti je bila prva zaostala tekma, za katero smo uspeli zbrati le pet zdravih fantov, šesti, Grobovšek, pa je pomagal poškodovan. V ekipi je namreč prava bolnišnica: Leskovšek, Škulj, Magister, Arh, Humar so poškodovani, Radojičić pa bolan). Proti Ježici nas je čakal tako izredno težek boj.
     Uvod je pripadel Ježici, a smo takoj ujeli ritem in nato dominirali na igrišču, tako da je bilo v 8. minuti že 7:20. V 2. četrtini so nato domači dvignili svojo formo in vzpostavili ravnotežje. Naša prednost ob glavnem odmoru je znašala 9 točk (35:44). V nadaljevanju smo v 27. minuti že pogegnili na +15 (40:55), a nato nam številne izgubljene žoge in slabi prosti meti (zgrešili smo jih zopet preveč, 11), da tekmo odločimo predčasno. Štiri minute pred koncem smo imeli varno prednosrt 10 točk (60:70), a je fantom (Vidmar 26, Weiss 20 in Grobovšek 19 točk) pričelo zmanjkovati moči in domači (Ferjančič L. 17 točk) so to izkoristili in izsilili podaljšek. V podaljšku pa smo odigrali zrelo, izkušeno in tako zasluženo prišli do nove, povsem zaslužene, osme zaporedne zmage.
     Pohvala šesterici in poškodovanim za vzpodbudo s klopi --> vsi so dihali kot prava ekipa. Zdaj pa je pred ekipo predvsem to, da se čim hitreje popolni, da bo lahko na tekmah nastopila popolna.

Rezultat: Ježica:Ljubljana A: 85:88 (po pod.)
 
Strelci:
Vidmar 26, Weiss 20, Grobovšek 19, Sovré Nemanič 14, Vračević 7 in Zrnec 2

     Naslednja tekma, na kateri upamo, da se nam bo lahko priključil tudi kdo od bolanih oz. poškodovanih, je že v torek, 19. februarja, proti ekipi Janče A.

10. kolo - KRVAVEC PADEL ŠELE V PODALJŠKU:
objavljeno: 11.02.2019
     Tekma 10. kola proti ekipi iz Cerkelj na Gorenjskem je bila tokrat izjemoma, zaradi zasedenosti dvorane OŠ A. Šuštarja, odigrana na Dobrovi.
     Začetek tekme je bil dober. Agresivna obramba, hitra tranzicija, tako da smo s protinapadi hitro prišli na +15 (29:14), V nadaljevanju smo zmanjšali pritisk na branilce Krvavca, prav tako pa žoga v napadu ni več tako lepo krožila in gostje so se nam do odmora približali na samo 4 točke zaostanka (40:36). Po pogovoru v garderobi smo ponovno strnili vrste v obrambi, a si žal večje prednosti nismo mogli priigrati izključno zaradi zgrešenih »zicerjev« in katastrofalnih prostih metov (zgrešili smo jih kar 20 ?!? –> 13/33). V zadnji četrtini smo (Sovré Nemanič 21, Weiss 19 in Grobovšek 18 točk – zadnja dva proste mete le 6/23) se nato dve minuti pred koncem odlepili na +6 (65:59), a nato grešili proste mete kot za stavo in gostje (Močnik 21 točk) so izsilili podaljšek. V podaljšku pa smo bili boljši nasprotnik in vendarle, navkljub slabši predstavi, vknjižili nov par točk.
     A poglejmo tudi z druge, boljše strani: Dobre ekipe zmagujejo tudi ob slabši dnevni formi :).


Rezultat: Ljubljana A:Krvavec: 77:72 (po pod.)
 
Strelci:
Sovré Nemanič 21, Weiss 19, Grobovšek 18, Radojičić 5, Vidmar 5, Škulj 4, Vračević 3 in Zrnec 2

     Naslednji nasprotnik naših fantov je v zaostali tekmi ekipa Ježice.

9. kolo - VISOKA ZMAGA U-19 EKIPE:
objavljeno: 04.02.2019
     Potem, ko smo prestavili tekme 6., 7. in 8. kola zaradi poškodb, smo tokrat vendarle sestavili šest fantov, da smo tekmo proti Novi Gorici mladi lahko sploh odigrali.
     Fantje (Sovré Nemanič in Weiss 26, Grobovšek 14 točk) so tekmo odprli odlično in nasprotnika povsem onesposobili. Ob koncu 1. četrtine je bilo tako že +24 (35:11). Tempo ni upadel vse do sredine 3. četrtine, ko smo do 26. minute dosegli že 75 točk, in je naša prednost znašala že 45 točk. Do konca tekme so naši fantje zaradi utrujenosti malce popustili in gostje (pavlin 13 točk) so zares malo omilili visok poraz. Čestitke šesterici za prikazano na terenu.

Rezultat: Ljubljana A:Nova Gorica mladi: 96:60
 
Strelci:
Sovré Nemanič 26, Weiss 26, Grobovšek 14, Vračević 11, Škulj 10 in Radojičić 9

     Naslednja tekma sledi v nedeljo, tokrat na Dobrovi, nasprotnik pa ekipa Krvavca.

5. kolo - VISOKA ZMAGA U-19 EKIPE:
objavljeno: 06.01.2019
     Tako, kot v ostalih ligah mlajših starostnih kategorij, se je danes z domačo tekmo proti Stražišču nadaljevalo tudi tekmovanje v U-19 ligi.
     Začetek tekme je pripadel naši ekipi, a vseeno se nikakor nismo mogli prav odlepiti. Vse do polčasa so se gostje (Bogataj 19 točk) reševali z metom za 3 točke, mi pa smo grešili proste mete (ob koncu slabih 8/19), tako da je bilo ob odmoru le +8 (48:40). V 2. polčasu pa so naši fantje (Grobovšek in Weiss po 18, Vidmar 16 točk) dvignili obrambo na viški nivo in prednost je kaj hitro narasla na dvomestno število. V zadnji četrtini smo popolnoma zagospodarili na igrišču in prišli do visoke zmage s kar 30 točkami razlike.
     Čestitke za prikazano, tako v obrambi, kot v napadu, škoda pa je zgrešenih prostih metov, kateri bodo ob kakšni bolj tesni tekmi še kako pomemben faktor.

Rezultat: Ljubljana A:Stražišče Kranj: 96:66
 
Strelci:
Grobovšek 18, Weiss 18, Vidmar 16, Leskovšek 12, Sovré Nemanič 11, Škulj 6, Vračević 6, Zrnec 5, Radojičić 4 in Arh 0

     Naslednja tekma sledi čez 14 dni, saj je tekma proti Iliriji zaradi njihove udeležbe na mednarodnem turnirju prestavljena na kasnejši datum.

1. kolo - V ZAOSTALI TEKMI DO MINIMALNE ZMAGE:
objavljeno: 21.12.2018
     V petek, tik pred božičnimi prazniki, je bila na vrsti še domača, zaostala tekma proti še neporaženi ekipi Ježice. Na tekmi smo morali nastopiti oslabljeni, saj trojica Grobovšek, Magister, Vračević na tekmi ni imela pravice nastopa.
     Od začetka tekme obramba niti približno ni bila na nivoju (v 1. četrtini smo prejeli kar 31 točk, ob polčasu pa 52), a nas je napad držal v tekmi, tako da je bilo ob glavnem odmoru navkljub vsemu ugodnih -2 (50:52), V 2. polčasu pa so naši fantje dvignili nivo igre v obrambi in gostje (Žunić 21 točk) so imeli obili preglavic, da so dosegli vsaj kak koš. Šest minut pred koncem je bilo na semaforju povsem varnih +11 (81:70), a smo nato nekaj napadov nespretno zaključili, mimo metali tudi proste mete (v zaključku zgrešili kar 6 prostih metov) in gostje so v zadnji minuti povedli za 2 točki. Naš zadnji napad pa je uspešno, z metom za 3 točke, zaključil Weiss (danes 27 točk - prvi strelec Sovré Nemanič, 33 točk). V zadnjih 7 sekundah so imeli gostje možnost za zmago, a je med minuti odmora ekipo bolje pripravil naš trener, fantje so napad ubranili in se povsem zasluženo veselili nove zmage.
     Čestitke fantom, vsej osmerici, ki je danes stopila na igrišče, za težko izborjeno zmago.

Rezultat: Ljubljana A:Ježica: 90:89
 
Strelci:
Sovré Nemanič 33, Weiss 27, Vidmar 13, Radojičić 5, Škulj 5, Leskovšek 4, Zrnec 3 in Arh 0

     To je bila tudi zadnja tekma v letu 2018, prvo nedeljo v 2019 pa nadaljujemo z domačo tekmo proti Stražišču Kranj.

3. kolo - PO ČLANIH V CERKLJAH DO ZMAGE TUDI U-19A:
objavljeno: 09.12.2018
     Po sobotni tekmi, ko so člani gladko premagali člane Krvavca, je bila v nedeljo v Cerkljah na Gorenjskem še tekma U-19 ekip, v kateri smo nastopili brez svojega najboljšega igralca Sovré Nemaniča.
     Začetek tekme je pripadel našim fantom, a žal nikakor niso mogli narediti večje razlike in so sredi 2. četrtine vodili s 26:30. Domači (Močnik 25 točk) so nato z hitro serijo 9:0 spreobrnili rezultat, a do odmora (40:44) je bila minimalna prednost zopet na naši strani. Pričetek 2. polčasa pa je pripadel nam. S serijo 11 točk Grobovška (skupaj z Leskovškom dosegla po 24 točk) so se odlepili in ob koncu gladko slavili. Čestitke vsej deseterici za prikazano, prav vsi pa so se tudi vpisali med strelce.

Rezultat: Krvavec:Ljubljana A: 73:103
 
Strelci:
Grobovšek 24, Leskovšek 24, Vidmar 11, Weiss 11, Radojičić 9, Zrnec 7, Vračević 6, Škulj 5, Arh 4 in Magister 2

     Naslednji vikend novo gostovanje. Tekma bo na Gimnaziji Bežigrad, kjer nas gosti ŠD Šentvid.

2. kolo - V NOVI GORICI DO PRVE ZMAGE V 2. DELU:
objavljeno: 06.12.2018
     Potem, ko je bila zaradi zasedenosti dvorane premaknjena tekma 1. kola proti Ježici, nato še ta proti Novi Gorici mladi zaradi "Sončkovega dneva 2018", je bila sreda končno čas za pričetek 2. dela tekmovanja.
     Naša ekipa je tekmo začela odločno, razigrano in kaj hitro so pobegnili domači ekipi, tako da je bilo že po 1. četrtini +13 (11:24). Enako učinkovito tudi v nadaljevanju, tako da so naši fantje do glavnega odmora dosegli kar 46 točk, naša prednost pa je znašala že 23 točk (23:46). Tudi po odmoru ni bilo videti nekih sprememb. Naši fantje so še vedno gospodarili na igrišču in proti tekme še vedno vodili za 16 točk (štiri minute pred koncem 46:62). Nato pa smo malce spočili Sovré Nemaniča (tokrat ob malce slabši dnevni formi le 12 točk - Weiss 14 in Radojičić 9 točk), zaigrali preveč brezglavo in domači (Ristovski 16 točk) so se nam začeli približevati. A prednost je bila dovolj velika, da naša zmaga ni bila ogrožena. Je pa zadnja četrtina v opomin vsem, da se igra 40 minut, saj nam nasprotniki zmag ne bodo podarjali.

Rezultat: Nova Gorica mladi:Ljubljana A: 59:64
 
Strelci:
Weiss 14, Sovré Nemanič 12, Radojičić 9, Grobovšek 8, Vidmar 6, Leskovšek 5, Škulj 5, Magister 3, Vračević 2 in Zrnec 0

     Naslednja tekma je sedaj že v nedeljo, ko ekipa ponovno gostuje, tokrat v Cerkljah na Gorenjskem, kjer jih pričakuje domača ekipa Krvavca.


1. DEL:

6. kolo - V LAŠKEM POPUSTILI V 2. POLČASU:
objavljeno: 12.11.2018
     Zadnja tekma 1. dela sezone je po našem nesrečnem porazu z Jančami sredi oktobra odločala o zadnjem potniku med Top 8 ekip v Sloveniji. Za nas je štela samo zmaga.
     Začetek tekme je pripadel našim fantom (Sovrée Nemanič 20, Vidmar 20 in Weiss 14 točk), kateri so tekmo odprli z 0:9. V nadaljevanju smo igrali zelo dobro, kontrolirali rezultat in večinoma vodili s +10 točkami razlike. Domači so se v 2. polčasu prebudili, mi smo grešili proste mete (12 zgrešenih prostih metov je za tako pomembno tekmo preveč) in domači so se nam v 29. minuti povsem približali (48:49), tako da nas je čakala napeta zadnja četrtina. Domači pa so nas z delnim izidom 11:3 (Glavan 30 točk, od tega kar 21 točk v 2. polčasu) takoj na začetku zadnje četrtine zlomili in pobegnili. Le trojica razpoloženih pa tokrat ni zmogla preobrata.
     Škoda je poraza, saj smo bili boljši večino tekme. Z boljšimi prostimi meti, več sape (prisotnost na treningih ?!?), in zadetimi zicerji pa bi bilo povsem drugače. A glavo gor. Gremo naprej, na nove zmage v 2. delu sezone.

Rezultat: Zlatorog Laško:Ljubljana A: 82:66
 
Strelci:
Sovré Nemanič 24, Vidmar 20, Weiss 14, Škulj 3, Košmrl 2, Leskovšek 2, Radojičić 1, Arh 0, Humar 0, Turel 0 in Zrnec 0

     Po porazu proti Zlatorogu Laško bomo nadaljevali sezono v 1.SKL - SKUPINA BZ, preko katere se bomo borili za vstop na finalni turnir F8. Naši nasprotniki pa bodo: Ilirija, Janče A, Ježica, Krvavec, Nova Gorica mladi, ŠD Šentvid in Stražišče Kranj.

1. kolo - Z ODLIČNO IGRO DO VISOKE ZMAGE:
objavljeno: 04.11.2018
     Med krompirjevimi počitnicami je bila na vrsti zaostala tekma 1. kola, prestavljena zaradi stavke sodnikov. Tekma pa pomembna, saj nas le zmaga drži v boju za Top 8.
     Tekmo smo odprli odločeni in kmalu povedli za več kot 10 točk (17:6). Prednost smo nato rutinirano držali tja do štiri minute pred polčasom (29:16), ko smo zapadli v manjšo napadalno krizo in ob odmoru je bilo le še +4 (40:36). Po odmoru pa zopet tako, kot fantje znajo (Sovré Nemanič 37, Weiss in Zrnec po 16 točk), in prednost je zopet naraščala in pred zadnjo četrtino je bilo kar varnih +13 (69:56). V zadnji četrtini pa sproščeno, obramba trdna, v napadu pa kombinatorno in predvsem natančno, tako, da so bili gostje (Vidic 15 točk) le še gledalci.
     Ob koncu zaslužena visoka zmaga, za kar gre čestitke vsej deseterici fantov. Pokazali so, da je bila prva tekma proti Jančam le zares slab dan, ter da so pripravljeni za tekmo v Laškem, kamor gredo, kot pravijo, samo po zmago.

Rezultat: Ljubljana A:Janče A: 97:69
 
Strelci:
Sovré Nemanič 37, Weiss 16, Zrnec 16, Škulj 11, Vidmar 9, Turel 2, Leskovšek 3, Arh 0, Košmrl 0 in Radojičić 0

     Naslednjo nedeljo pa gremo na krilih odlične igre odločeni v Laško, kjer si lahko ta generacija izbori vstop v U-19 Top 8.

5. kolo - SIXT PRIMORSKA GLADKO DO ZMAGE:
objavljeno: 28.10.2018
     S tekmo v Kopru so se pričele povratne tekme 1. dela sezone. Domačini so glede na številne reprezentante verjetno prvi favoriti prvenstva.
     Vstop v tekmo z naše strani preveč medel, domači (Glas 22 točk) so nam že v 6. minuti pobegnili na +14 (17:3). Po minuti odmora smo zaigrali bolje, vzpostavili ravnotežje in se do konca 3. četrtine dokaj enakovredno borili, jasno ob že prej nabranem zaostanku tam nekje med 15 in 20 točkami. V zadnji četrtini, ko so dobili priložnost tudi vsi s klopi, je razlika še malce narasla in favorizirani domačini so povsem zasluženo premagali naše fante (Sovré Nemanič 18, Weiss 10 in Radojičić 8 točk), kateri danes tudi niso imeli svojega strelskega dne (dosegli smo le 48 točk).
     A roko na srce. Ta tekma ni bila najbolj pomembna, bil je viden napredek, sta pa naslednji dve, katere, ker vemo, kaj si fantje želijo, moramo dobiti, pa četudi samo za eno točko.

Rezultat: Sixt Primorska:Ljubljana A: 85:48
 
Strelci:
Sovré Nemanič 18, Weiss 10, Radojičić 8, Vidmar 4, Leskovšek 3, Zrnec 3, Škulj 2, Arh 0, Humar 0, Košmrl 0 in Turel 0

     Naslednjo nedeljo pa nova pomembna tekma, na kateri se moramo oddolžiti Jančam za poraz in s tem ostati v boju za Top 8 U-19.

4. kolo - NA JANČAH ŽAL NEPRIČAKOVAN PORAZ:
objavljeno: 21.10.2018
     Po dveh odličnih tekmah, dveh podaljških in polovičnem izkupičku so naši fantje prvič gostovali. V OŠ Kašelj jih je pričakovala ekipa Janč.
     Izredno slab, vstop v tekmo, v kateri so nam domači (Babnik 28 točk) takoj pobegnili in sredi 2. četrtine smo zaostajali že za 13 točk (27:14). Nato smo se vseeno malce prebudili in počasi topili prednost. Ko smo v 26. minuti izenačili (38:38), je bilo videti, kot da smo prebili krizo. A žal ne. V naslednjih desetih minutah smo dodali eno samo točko ?!?, domači pa kar 20, in to je bilo to. Povsem zaslužen poraz naše ekipe (Sovré Nemanič 34, Weiss 9 in Vidmar 5 točk).
     Škoda je tokratne slabe dnevne forme celotne ekipe in trenerskega štaba, kateri prevzame odgovornost za ta poraz. A tako žal je, naša ekipa še vse preveč niha. A za Top 8 še ni nič izgubljeno.

Rezultat: Janče:Ljubljana A: 69:55
 
Strelci:
Sovré Nemanič 34, Weiss 9, Vidmar 5, Leskovšek 4, Radojičić 1, Turel 1, Zrnec 1, Arh 0, Košmrl 0 in Škulj 0

     Po nepričakovanem porazu se je potrebno pobrati in pokazati že v Kopru, kaj je naša prava igra.

3. kolo - PO ODLIČNI IGRI ŽAL ZMANJKALO GORIVA:
objavljeno: 14.10.2018
     Nova domača tekma naše U-19A ekipe je bila izredno pomembna v boju za napredovanje, a žal smo tudi tokrat nastopili oslabljeni, brez obolelih Zrneca in Vončine ter z rekovalescentoma Vidmarjem in Škuljem.
     Odličen uvod v tekmo naših fantov za vodstvo 11:2. Prednost smo nato uspešno držali tja do 17. minute (35:28), ko so nas začele pestiti osebne napake, popustili pa smo tudi pri zapiranju pod svojm košem in posledično dovolili Laščanom (Glavan 19 točk), da so nas do odmora povsem ujeli. V 2. polčasu smo nato spremljali izenačeno tekmo vse do konca, kjer smo zaradi že vidne utrujenosti nesrečno izgubili žogo in s košem v zadnji sekundi podarili gostom podaljšek. V podaljšku pa zares odlično, učinkovito. Kaj hitro smo se odlepili in zasluženo zmagali. Čestitke celotni osmerici, ki je bila sposobna za igro. Odličen motor ekipe, Sovré Nemanič, dosegel je kar 39 točk, Weiss jih je dodal 20, Škulj pa 10).
     Čestitke celotni ekipi za izredno srčnost, borbenost na igrišču, kjer so "sfajtali" prvo letošnjo zmago, vsi, od prvega do zadnjega. Ob tem želimo Košmrlu, ki je tekmo predčasno končal z razbito arkado, da se čimprej vrne nazaj na trening. Še enkrat: Čestitke.

Rezultat: Ljubljana A:Zlatorog Laško: 97:92 (po pod.)
 
Strelci:
Sovré Nemanič 39, Weiss 20. Škulj 10, Radojičić 8, Turel 8, Vidmar 6, Leskovšek 4 in Košmrl 2

     Naslednji teden sedaj tudi prvič gostujemo, a v Ljubljani, pri ekipi Janče.

2. kolo - PO ODLIČNI IGRI ŽAL ZMANJKALO GORIVA:
objavljeno: 07.10.2018
     Naša U-19A ekipa je sezono odprla proti enemu glavnih favoritov, ekipi Sixt Primorske A in to oslabljena, brez obolelih Škulja in Vončine.
     Začetek tekme je pripadel gostom, kateri so povedli z 0:6, vendar smo jih do konca 1. četrtine že ujeli in tudi prehiteli. Prednost smo zadrževali in odšli na odmor z 8 točkami plusa (31:23). Tik pred koncem 3. četrtine so naši fantje (Sovré Nemanič 25, Radojičić 15 in Weiss 13 točk) celo povedli z 11 točkami, nato pa so se nam gostje (Hrovat 17 točk) bližali. V 36. minuti, ko je bilo na semaforju še +8 (57:49) smo ostali zaradi osebnih napak brez Leskovška in Vidmarja, in gostje so to izkoristili, ter nas 15s pred koncem žal tudi ujeli. Zadnji napad se nam žal ni izšel in odšli smo v podaljške. Brez igralcev in vidno utrujeni žal nismo mogli zdržati in zmaga je šla v Koper.
     V vsakem primeru pa »svaka čast« fantom za borbenost in prikazano željo. Škoda je preveč zgrešenih »zicerjev« in prostih metov, saj bi drugače zmaga ostala doma. A le tako naprej. S tako igro in tako željo se ni bati, da fantom ne bi uspelo že naslednji teden.

Rezultat: Ljubljana A:Sixt Primorska A: 72:78 (po pod.)
 
Strelci:
Sovré Nemanič 25, Radojičić 15 in Weiss 13, Vidmar 10, Zrnec 9, Košrml 0, Leskovšek 0 in Turel 0

     Naslednji teden nov domača tekma, ista dvorana, ista ura, a drugi nasprotnik --> Zlatorog Laško.
  Vse pravice pridržane kkljubljana.si 2005-2019 izdelava: nanosplet.com 2005