3. DEL:

1. kolo - OSLABLJENA EKIPA OB SLABEM DNEVU PORAŽENA:
objavljeno: 15.02.2019
     Tekma, katera je bila odigrana v četrtek, bi morala biti že v soboto, a je bila na željo ekipe Slovana A prestavljena na kasnejši termin. Te sreče mi nismo imeli, saj smo morali na prestavljeni tekmi nastopiti brez obolelih / poškodovanih Križaniča, Godler Majerla in Grobovška (slednji je poizkusil, a kaj več, kot dve minuti ni zdržal).
     Vidno slab, nezbran vstop v tekmo in domači so takoj povedli z 9:2. Prednost so ob naši slabi dnevi formi (takoj je odnehal zaradi poškodbe Grobovšek) vztrajno povečevali in ob odmoru je bilo velikih -21 (48:27). Podobna slika tudi v nadaljevanju. Izgledalo je, da domači (Mohorko 27 točk) držijo vse niti tekme v svojih rokah, saj je bilo v 26. minuti že zares velikih 56:26. Za nameček se je tu poškodoval še Magister. A naši fantje (Vračević 14 ter GrošeljMagister in Šuster po 11 točk),  so se končno "ogreli",začeli topiti vodstvo domačih in dve minuti pred koncem je bilo le še -5 (72:67). Ob koncu pa žal nekaj nepotrebnih napak in preobrata žal ni bilo. Je pa res, da je zmaga domačih povsem zaslužena, mi žal danes nismo bili pravi.
     Iz tega poraza se moramo nekaj naučiti. Pristop k tekmi navkljub oslabljeni ekipi pač ni bil pravi, na koncu pa je pač zmanjkalo časa za popoln preobrat. Verjamemo pa, da bomo v povratni tekmi s kompletno postavo pokazali tudi pravo igro. A gremo najprej tekmo po tekmo.

Rezultat: Slovan A:Ljubljana A: 76:67

Strelci:
Vračević 14, Grošelj 11, Magister 11 in Šuster 11, Zorko 9, Vukićević 6, Vukadinović Kastelic 3, Grobovšek 2 in Jovanović 0

     Naslednji vikend tekme proti LTH Castings ni, preložena je na petek, 22. februarja, ob 16:00 uri.


2. DEL:

10. kolo - EKIPA V ZADNJEM KOLU PORAŽENA:
objavljeno: 02.02.2019
     Zadnja tekma 2. dela sezone, ki rezultatsko ni odločala o ničemer, je bila odigrana proti ekipi iz Stožic. Mi se namreč še vedno ukvarjamo s poškodbami.
     Začeli preveč medlo v obrambi, kar so nasprotniki (Sytnikov 27 točk) izkoristili in si takoj priigrali prednost večjo prednost (17. minuta in 18:40). Naši fantje (Grobovšek 23, Križanič 14 in Zorko 10 točk) sicer uspeli vzpostaviti ravnotežje, ampak kratka klop se je tokrat zares poznala. V določenem trenutku smo odigrali zelo dobro in z nekaj zadetimi meti smo uspeli razliko zmanjšati pet minut pred koncem pod 10 točk (60:68). Za kaj več, popoln preobrat, pa je preprosto zmanjkalo energije, ponovno pa smo se sami kaznovali tudi s slabim izvajanjem prostih metov. Tokrat smo jih zgrešili kar 15 (12/27 ali le 44%).

Rezultat: Ljubljana A:Petrol Olimpija A: 61:82

Strelci:
Grobovšek 23, Križanič 14, Zorko 10, Vračević 6, Jovanović 4, Grošelj 2, Vukićević 2, Magister 0 in Vukadinović Kastelic 0

     Naslednji vikend se sezona že nadaljuje s tekmami 3. dela sezone, v katerem se bomo pomerili z ekipami Slovan A, LTH Castings in Grosuplje A.

9. kolo - PO DRAMI DO ZMAGE PO PODALJŠKU:
objavljeno: 27.01.2019
     Tekma v Mariboru nam ni bila po godu. Zelo pomembna, saj se točke nesejo s seboj v 3. del, mi pa milo rečeno zdesetkani, saj je bilo za boj pripravljenih le sedem fantov (poškodovani so Šuster, Grošelj, Godler Majerle, bolan Vukadinović Kastelic).
          Gledali smo povsem izenačeno tekmo, v kateri sta se ekipi vseskozi izmenjevali v vodstvu vse do šest minut pred polčasom (30:29). Nato pa je sledilo nekaj dobrih obramb in hitrih protinapadov z naše strani, kar je rezultiralo v vodstvo ob polčasu z 14 točkami razlike (36:50). Po odmoru smo zadrževali svojo prednost, nato pa v zaključku popustili. Vidno utrujeni šesterici (Vukićević je navkljub poškodbi vstopil na igrišče samo zaradi osebnih napak) se je že poznala utrujenost, domači se niso predajali in nas ujeli. Vseeno smo imeli vse niti zmage v svojih rokah, a žal v zadnjih sekundah tekme zgrešili tri zaporedne proste mete (na tekmi smo jih zgrešili kar 13 ?!?), sledila je kazen in s trojko Oberlajta (21 točk – Šujica prvi strelec domačih z 29 točkami) v zadnji sekundi tekme so domači izsilili podaljšek (92:92). Naši fantje (Grobovšek 35, Magister 21 in Križanič 20 točk) pa so tu iztisnili še prav zadnje atome moči, se zbrali in s prostim metom Vračevića (prej smo spet zgrešili tri proste mete ?!?) tesno zmagali.
     Čestitke fantom za borbo, za težko, a zasluženo prigarano zmago, a prosim, pazite na proste mete. Ti, zgrešeni namreč, so nas skoraj stali zmage.

Rezultat: AKK Branik MB:Ljubljana A: 99:101 (po pod.)

Strelci:
Grobovšek 35, Magister 21, Križanič 20, Vračević 16, Zorko 7, Jovanović 2 in Vukićević 0

     Naslednji vikend sledi tekma s Petrol Olimpijo A, nam pa je bolj pomembno, kot sama tekma, da se sestavimo za zaključek sezone.

8. kolo - OSLABLJENA EKIPAPOPUSTILA V ZAKLJUČKU TEKME:
objavljeno: 20.01.2019
     Tokratna domača tekma je prinašala trd boj proti Zlatorogovcem, v katerega smo zopet, kot že dolgo časa, vstopili krepko oslabljeni.
     Dober začetek tekme, v katerem so naši fantje (Grobovšek 20, Križanič 17 in Vračević 16 točk) s čvrsto obrambo in posledično hitrimi protinapadi pobegnili (14:6) in nato minimalno prednost zadrževali do odmora (40:36). Gostje so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje, vendar smo jih tja do 25. minute (44:40) še zadrževali zadaj, nato pa je sledila črna serija, pet minut slabe igre, in gostje (Klezin in Medved po 20 točk) so v zadnjo četrtino odšli s prednostjo 7 točk (48:55). To je bila posledica težav z osebnimi napakami (vse preveč čudnih odločitev sodniškega para) in vseh poškodovanih igralcev. Fantje so vendarle stisnili, se dve minuti pred koncem približali na 7 točk, nato pa so gostje naredili osebno napako za zapor. Sodnika sta krepko prepozno odreagirala, tako da smo ob nervozi med igralci dobili še tehnično napako. Namesto dveh prostih metov in žoge, s čimer bi se lahko približali, so prejeli žogo gostje in srečno slavili.
     Čestitke za tekmo, škoda pa je naše nespametnosti v zaključku tekme. Sodniki gor ali dol. So še lahko tako slabi, v vsakem primeru so uradne osebe na tekmi in njihove (ne)odločitve je potrebno spoštovati.

Rezultat: Ljubljana A:Zlatorog Laško A: 66:77

Strelci:
Grobovšek 20, Križanič 17, Vračević 16, Magister 12, Godler Majerle 1, Jovanović 0, Vukičević 0 in Zorko 0

     Naslednji vikend gostujemo v Mariboru. Tekma izredno pomembna, a kaj, ko mi bolj ali manj le gledamo, kdo bo sposoben igrati.

5. kolo - V ZAOSTALI TEKMI BOLJŠA PETROL OLIMPIJA A:
objavljeno: 17.01.2019
     V povsem nepravem času je prišla na vrsto zaostala tekma proti Petrol Olimpiji A, saj je naša ekipa še vedno nekompletna.
     Na začetku tekme so spremljali izenačeno tekmo, saj sta obe ekip uspešno zaključevali napade (v 6. minuti tako 9:8). Nato pa je naša obramba povsem popustila, v napad smo grešili tako odprte mete, kot tudi proste mete (na tekmi le 9/20 ?!?), in domači (Sytnikov 28 točk) so nam do odmora že krepko ušli (57:35). Nadaljevanje s strani naše ekipe (Križanič 26, Grobovšek 25 in Magister 9 točk) boljše, ravnotežje na terenu je bilo sicer vzpostavljeno, da zmaga domačih ni bila nikoli ogrožena. Mi pa moramo v prvi vrsti počakati povratek poškodovanih fantov in preko treninga ponovno dvigniti formo.

Rezultat: Petrol Olimpija A:Ljubljana A: 96:71

Strelci:
Križanič 26, Grobovšek 25, Magister 9, Zorko 8, Vračević 3, Jovanović 0, Godler Majerle 0 in Šuster 0

     V soboto je pred fanti že nova tekma, domača, nasprotnik pa neugodna ekipa Zlatorog Laško A.

7. kolo - ZDESETKANA EKIPA V DOMŽALAH PORAŽENA:
objavljeno: 12.01.2019
     Tekma v Domžalah je za našo zdesetkano ekipo (poškodovani so Zorko, Grošelj, Vukićević, bolan Vukadinović Kastelic) prišla ob povsem nepravem času.
     Tekma je bila tja do 8. minute (8:9) povsem izenačena, nato pa so domači (Orel 14 točk) z nekaj lahkimi koši dobili 1. četrtino za 6 (17:11). Nato pa naši fantje (Grobovšek 17, Križanič in Magister po 7 točk) nikakor niso mogli spraviti žogo skozi obroč tudi ob najboljših situacijah in navkljub solidni obrambi so nam domači krepko ušli (56:29). V zadnji četrtini pa so dobro obrambo končno vknjižili tudi z učinkovitim napadom, a kaj več, kot omiliti zasluženega poraza, pač nismo mogli. Vseeno čestitke zdesetkani četi za borbo, napad nas pač danes ni služil.

Rezultat: Helios Suns A:Ljubljana A: 59:43

Strelci:
Grobovšek 17, Križanič 7, Magister 7, Jovanović 6, Šuster 4, Vračević 2 in Godler Majerle 0

     Že v sredo našo zdesetkano ekipo čaka novo težko gostovanje, v Stožicah pri Petrol Olimpiji A.

6. kolo - LJUBLJANA A DO NOVE POMEMBNE ZMAGE:
objavljeno: 05.01.2019
     Prva tekma v letu 2019 je za nas prišla krepko prehitro, saj za njo praktično nismo imeli več kot pet igralcev (Šuster in Zorko sta stisnila zobe - manjkali pa so Grošelj, Vukičević, Jovanović in Vukadinović Kastelic).
     Gostje (Škorjanc F. 20 točk) so tekmo pričeli odločno, naši medlo, in v 3. minuti je bilo na semaforju krepko neugodnih 0:10. Nato smo dočakali tudi naših pet minut, delni izid 22:3, in naše vodstvo za 9 točk. Gostje so nas nato ujeli in spremljali smo povsem izenačen dvoboj, tako da je bilo ob odmoru na semaforju minimalno vodstvo gostov (35:36). Le-ti so minimalno prednost vztrajno držali skoraj do konca 3. četrtine, ko smo z nekaj dobrimi akcijami zopet spreobrnili rezultat in v zadnjih deset minut odšli s prednostjo 4 točk (55:51). V zadnji četrtini pa so se sicer vidno utrujeni, naši fantje (Grobovšek 24, Križanič 21 ter Vračević in Zorko po 7 točk) s trdno obrambo vzdrževali minimalno prednost, ob koncu pa so s košem Svena potrdili več kot zasluženo zmago.
     Iskrene čestitke vrli sedmerici, katera se je navkljub ne preveč dobri dnevni strelski formi, borila in ob koncu z odlično obrambo zasluženo izborila pomembno zmago.

Rezultat: Ljubljana A:Podčetrtek Terme Olimia: 67:63

Strelci:
Grobovšek 24, Križanič 21, Vračević 7, Zorko 7, Šuster 4, Godler Majerle 2 in Magister 2

     Sedaj pa sledita dva težka gostovanja. Najprej naslednjo soboto v Domžalah, nato pa takoj v torek še v Stožicah.

4. kolo - V LJUBLJANI PADLI MARIBORČANI:
objavljeno: 15.12.2018
     Zadnja domača tekma v letu 2018 je bila proti ekipi AKK Branik MB. Tokrat smo nastopili brez poškodovanega Grošlja, kateremu želimo predvsem čim hitrejšo vrnitev na igrišča.
     Začetek odličen, hitro vodstvo z 8 točkami razlike, potem pa so fantje žal zastali. Gostje (Prah 22 točk) so se prebudili, nas najprej ujeli in nato tudi prehiteli, tako da je bilo v 13. minuti na semaforju za nas kar neugodnih 16:27. Kaj hitro pa se je naša ekipa (Grobovšek 26, Križanič 25 in Magister 13 točk) prebudila in z delnim izidom 23:2 stvari postavila na svoje mesto ter ob odmoru vodila za 10 točk (47:37). Rezultat nad 10 točk smo brez problema kontrolirali skozi celotno 3. četrtino, nato pa na začetku zadnje zopet padli in gostje so prišli celo na -5 (68:63). A z nekaj dobre obrambe, hitrimi protinapadi je razlika zopet narasla in se ob koncu zaustavila pri +24.
     Čestitke za današnjo predstavo celotni ekipi, saj so si zmago s kolektivno igro zares zaslužili.

Rezultat: Ljubljana A:AKK Branik MB: 92:78

Strelci:
Grobovšek 26, Križanič 25, Magister 13, Šuster 12, Vračević 9, Zorko 7, Godler Majerle 0, Jovanović 0 in Vukićević 0

     Naš naslednji nasprotnik pa je ekipa Petrol Olimpije A.

3. kolo - FANTJE PRIGARALI ZMAGO V LAŠKEM:
objavljeno: 08.12.2018
     Fantje nadaljujejo s tekmami 1.SKL, tokrat je bilo na vrsti gostovanje v Laškem. Tudi tokrat nekompletni, a odločeni, da trdo prodajo svojo kožo.
     Vodili smo takoj od začetka tekme. Z odlično obrambo smo prihgajali do lahkih košev na drugi strani in si sredi 2. četrtine že priigrali lepo prednost (12:26). Ob glavnem odmoru je bilo več veselja na naši strani saj smo vodili za 7 točk (30:37). Po odmoru pa smo imeli nekaj lahkomiselno izgubljenih žog, kar je omogočilo domačinom (Hodej 13 točk) da nas ujamejo (52:53). Po minuti odmora pa smo se uspeli zbrati in na krilih Grobovška (31 točk - po 9 so jih prispevali še Križanič, Magister in Zorko) smo navkljub silnemu pritisku domačih tekmo uspešno pripeljali do konca.

Rezultat: Zlatorog Laško A:Ljubljana A: 63:66

Strelci:
Grobovšek 31, Križanič 9, Magister 9, Zorko 9, Vračević 6, Šuster 2 in Vukićević 0

     Naslednji teden je pred fanti nova tekma, domača, nasprotnik pa ekipa AKK Branik MB, katera edina v 2. delu sezone še ni okusila zmage.

2. kolo - HELIOS SUNS A ZASLUŽENO SLAVILI:
objavljeno: 02.12.2018
     Prva domača tekma ni prišla v najboljšem času, saj je naša ekipa krepko "zdelana" (oboleli Šuster in Vračevič, rahlo poškodovani Grošelj in Križanič,...).
     V tekmo smo vstopili premalo agresivno v obrambi, v napadu pa preveč mlačno. V 1. četrtini smo tako prejeli kar 31 točk (12:31). Nadaljevanje do polčasa navkljub menjavam nespremenjeno, gostje (Orel 22 točk) so še naprej gospodarili na igrišču in ob polčasu je bilo že -30 (21:51). V 2. polčasu (tu sta se poškodovala še Grobovšek in Križanič) smo (Vračević 13, Grobovšek 12 in Križanič 9 točk) nekako vzpostavili ravnotežje, ampak vložili veliko premalo, da bi lahko konkurirali na tej tekmi zares zelo dobri ekipi Helios Suns A. Njihova zmaga povsem zaslužena, mi pa se moramo najprej pozdraviti, nato pa zopet dvigniti formo in nove zmage bodo prej ali slej spet tu.

Rezultat: Ljubljana A:Helios Suns A: 50:87

Strelci:
Vračević 13, Grobovšek 12, Križanič 9, Magister 7, Zorko 6, Grošelj 2, Vukićević 1, Godler Majerle 0, Jovanović 9 in Vukadinović Kastelic 0

     Pravega premora ni, tako da najprej upamo, da se ekipa pozdravi / sestavi, ter proti Zlatorogu Laško pokaže zopet svoj pravi obraz.

1. kolo - FANTJE POPUSTILI V ZADNJI ČETRTINI:
objavljeno: 25.11.2018
     S tekmo v Podčetrtku proti neugodni domači ekipi Terme Olimia Podčetrtek so fantje, ne 100% pravi (nastopili smo s poškodovanim Križaničem in Grošljem ter obolelim Šustrom) odprli niz težkih tekem v 2. delu sezone.
     V 1. četrtini smo gledali izenačeno tekmo, nato pa smo uspeli v zaključku pobegniti in si do polčas priigrati prednost 8 točk (38:46). Tudi v nadaljevanju so naši fantje (Magister 21, Zorko 15 in Grobovšek 14 točk) zadrževali prednost in v 28. minuti je bilo še vedno +8 (52:60). Nato pa smo nadaljevali slabo v obrambi in dovolili domačinom (trio BoršičŠkorjanc in Štancar po 6 točk) da nas pred zadnjo četrtino povsem ujamejo. V zadnji četrtini pa razigranim domačinom nismo več uspeli slediti, hitro so se odlepili in navkljub skozi tekmo večinoma naši prednosti tudi zasluženo slavili. 

Rezultat: Podčetrtek Terme Olimia:Ljubljana A: 84:63

Strelci:
Magister 21, Zorko 15, Grobovšek 14, Križanič 12, Vračević 10, Grošelj 0, Šuster 0 in Vukičević 0

     Naslednji vikend nova zanimiva tekma, tokrat gostimo ekipo Helios Suns A.


1. DEL:

1. kolo - PORAZ V MIKLAVŽU ZA TOP 12:
objavljeno: 10.11.2018
     V soboto še zadnje gostovanje 1. dela sezone v Miklavžu, katero sicer ni nič pomenilo, saj smo že bili uvrščeni med Top 12, a vseeno, vsako tekmo se gre na zmago.
     Slabo ogrevanje je rezultiralo v slab začetek tekme in vodstvo domačih s 7:0. V nadaljevanju smo se zbrali, vzpostavili ravnotežje in domače ujeli. A vseeno preveč neodločno v obrambi, da bi lahko razvili svojo igro in prešli v vodstvo, tako da je bilo v 13. minuti 24:22. V nadaljevanju pa smo igrali v napadu preveč posamično, grešili tudi povsem odprte mete, domači pa zadevali na drugi strani tudi iz nemogočih situacij in tu zaostanek 11 točk sredi 3. četrtine (49:38). Na začetku zadnje četrtine smo (Križanič 28, Vračević 15 in Zorko 5 točk) vendarle uspeli ujeti domačine (32. minuta in 55:54), nato pa so domači (Kores 31 točk) na našo consko obrambo zadeli pet trojk in tekma je bila končana.
     Danes je zmagala ekipa, ki si je bolj želela zmage, in to nismo bili mi. To ni bila naša igra, katero smo kazali na zadnjih tekmah, kolektivno tako v napadu, kot v obrambi. A naj nam bo to v opozorilo, da lahko zmaga le moštvo in ne posamezniki. Mi pa seda komaj čakamo naslednje tekme, da popravimo vtis današnje tekme.

Rezultat: Miklavž:Ljubljana A: 84:63

Strelci:
Križanič 28, Vračević 15, Zorko 5, Grobovšek 4, Magister 4, Vukićević 4, Godler Majerle 4, Grošelj 0, Jovanović 0 in Šuster 0

     Tekmovanje med Top 12 se nadaljuje čez 14 dni (v soboto, 24. novembra), naši novi nasprotniki v boju za Top 6 pa so: Petrol Olimpija A, Zlatorog Laško, A Helios Suns A, Podčetrtek Terme Olimia in AKK Branik MB.

6. kolo - GLADKA ZMAGA PROTI SANI BISTRICA:
objavljeno: 07.11.2018
     Zadnja domača tekma 1. dela sezone je bila na željo gostov, ekipe Sani Bistrica, namesto med krompirjevimi počitnicami, odigrana med tednom.
     Tekma je bila odločena že takoj v 1. četrtini, ko so se naši fantje (Križanič 18, trio Grobovšek, Vračević in Zorko pa 15 točk) poigravali z gosti iz Slovenske Bistrice (Pešak 15 točk) in v 8. minuti že vodili že kar z 31:4. Po tako dobrem začetku so se fantje v 2. četrtini malce preveč sprostili, in gostje so za par minut vzpostavili ravnotežje, a to je bilo tudi to. V 2. polčasu ponovno enostranska slika na terenu za končnih, povsem zasluženih, +53.
     Odlična predstava proti za par razredov slabšemu nasprotniku je prinesla uvrstitev med Top 12, za kar si celotna ekipa in trenerski štab zaslužijo čestitke. Hkrati pa nas veseli, da se je na igrišče po letu in pol odsotnosti zaradi poškodbe s prvimi točkami uspešno vrnil Godler Majerle.

Rezultat: Ljubljana A:Sani Bistrica: 93:40

Strelci:
Križanič 18, Grobovšek 15, Vračević 15, Zorko 15, Magister 14, Grošelj 7, Godler Majerle 5, Jovanović 2 in Vukićević 2

     Naslednjo soboto sledi še tekma v Miklavžu, katera pa sedaj ne odloča več o ničemer, saj so se naši fantje že uvrstili med Top 12.

5. kolo - V STOŽICAH PADLA OLIMPIJA:
objavljeno: 20.10.2018
     Sobotno dopoldne je prineslo derbi skupine v Stožicah. Na prvi tekmi so po izenačeni borbi slavili igralci Petrol Olimpije A, naši fantje pa so bili tudi tokrat odločeni, da drago prodajo svojo kožo.
     Prvih nekaj minut je pripadlo našim fantom, nato pa so domači dvignili tempo in nam v 18. minuti pobegnili na +13 (43:30). Do polčasa smo se uspeli približati (49:43), a osnovni problem je bil  krepko preveliko število prejetih košev. V 2. polčasu pa povsem druga slika. Na igrišču so kraljevali naši fantje, domače so povsem zamrznili (Klavžar 24 točk), v napadu pa zadevali kot za stavo (Križanič 28, Grobovšek 27 in Magister 16 točk) in sedem minut pred koncem smo povedli za 14 točk (65:79). Domači so se poizkušali vrniti v igro, navkljub slabim prostim metom v zaključku (1:7 ?!?), to bo treba paziti, je zmaga več kot zasluženo pripadla Ljubljani A.
     Celotna ekipa, ki je dihala kot eno, si za danes zasluži le pohvale. Zares odlična, borbena igra z ogromno timske energije je prinesla odličen rezultat, zmago nad ekipo Olimpije. Danes je čas za veselje, a pozor, pred nami so nove težke tekme, zato pojdimo korak po korak, da ne zaspimo na eni lovoriki. A za danes le čestitke, vsi, ki smo bili v dvorani, smo ponosni na vas.

Rezultat: Petrol Olimpija A:Ljubljana A: 87:91

Strelci:
Križanič 28, Grobovšek 27, Magister 16, Vračević 9, Grošelj 4, Zorko 4, Šuster 3 in Vukićević 0

     Sedaj sledi malce premora, tekma proti Sani Bistrici je šele v torek, 5. novembra.

4. kolo - S PREOBRATOM DO VISOKE ZMAGE:
objavljeno: 13.10.2018
     Tokratna domača tekma je bila izredno pomembna, saj neposredno odloča, kdo bo napredoval in kdo ne. Nasprotnik pa neugodna ekipa Miklavža.
     Začetek tekme je s serijo 8 točk Vračevića (skupno se je ustavil pri 33-ih, 22 jih je dodal Grobovšek, 16 pa Križanič) pripadel nam (10:6), nato pa smo nadaljevali premalo odločno in zbrano v obrambi, kar so gostje (Kores 26 točk, od tega 18 v prvih enajstih minutah) s pridom izkoristili in povedli ter v 14. minuti vodili s kar 18 točkami prednosti (27:45 --> prejete točke povedo vse o naši obrambi). Nato smo uspeli zbrati svoje vrste in se do odmora vsaj malo približati. V 2. polčasu pa popolnoma druga slika naše ekipe. V obrambi agresivno, v napadu odločno, hitro in kombinatorno. Kmalu smo tako prešli v vodstvo in nismo več gledali nazaj.
     Na koncu navkljub dobri predstavi ekipe Miklavža zaslužena, a težko prigarana zmaga naših fantov, kateri si zaslužijo pohvale, da so se dvignili po slabem vstopu v tekmo.

Rezultat: Ljubljana A:Miklavž: 94:80

Strelci:
Vračević 33, Grobovšek 22, Križanič 16, Grošelj 14, Magister 8, Vukićević 1, Šuster 0 in Zorko 0

     Naslednjo soboto so na vrsti že povratne tekme, najprej v Stožicah.

3. kolo - V SLOVENSKI BISTRICI DO VISOKE ZMAGE:
objavljeno: 07.10.2018
     Sobotno dopoldne je bilo namenjeno za gostovanje v Slovenski Bistrici, kamor so naši fantje odšli oslabljeni (brez Šustra in Godler Majerla), odsotnega trenerja Geljića pa je menjal Tratar.
     Pričetek tekme v ledeni dvorani je bil z naše strani slab, tako da so domači (Hrovat 29 točk) vse do 14. minute držali korak z nami (23:26). A skladno z dogovorom pred tekmo, rotiranje vseh devetih košarkarjev, je prineslo rezultate in domači so "počili". Do odmora smo tako v samo šestih minutah že prišli na varno prednost 14 točk (27:41). V nadaljevanju pa smo se (Zorko 23, Magister 19 in Vračević 18 točk) končno ogreli in razlika je samo še vztrajno naraščala. Ob koncu se je zaustavila pri +39 (56:95). Čestitke vsej deveterici za prikazano na tekmi.

Rezultat: Sani Bistrica:Ljubljana A: 56:95

Strelci:
Zorko 23, Magister 19, Vračević 18, Križanič 14, Grobovšek 10, Grošelj 7, Vukadinović Kastelic 2, Vukićević 2 in Jovanović 0

     Naslednjo soboto sledi izredno pomembna domača tekma, nasprotnik pa ekipa Miklavža.

2. kolo - NA LJUBLJANSKEM DERBIJU SLAVILA OLIMPIJA:
objavljeno: 03.10.2018
     Tokrat med tednom se je pričela sezona U17 z ljubljanskim derbijem med Ljubljano A in Petrol Olimpijo A, na katerem se je zbralo kar veliko število navdušencev košarke.
     Po izenačenem začetku so se gostje sredi 1.četrtine z delnim izidom 0:6 rahlo odlepili. A naši so se borili, držali zaostanek 4 do 5 točk vse do zadnje minute 1. polčasa, ko so zopet na žalost odigrali nezbrano. Gostje (Malovčić 29 točk) so to izkoristili in se z novim delnim izidom 0:7 odlepili in odšli na odmor z varno prednostjo 11 točk (32:43). Borbena igra naše ekipe se je izplačala in ob koncu 3. četrtine smo se približali zopet na 5 točk zaostanka (49:54), nato pa je na sceno stopil prvi sodnik in z serijo nerazumljivih, samo njemu jasnih odločitev gostom pomagal do večje prednosti. Fantje (Magister 21, Grobovšek in Vračević po 15 točk) pa se niso dali, se pet minut pred koncem zopet močno približali na 4 točke (68:72) in imeli napad, a kaj, ko so imeli gostje šestega, sedmega in osmega igralca v obliki sodnika Vidakovića. On je bil tudi glavni igralec Olimpije, najbolj zaslužen, da tekma ni odšla v napeto končnico. A potrebno je reči, da bi verjetno ekipa Petrol Olimpije A tekmo tudi brez izdatne pomoči sodnikov dobila, a bi se za njo morala bolj potruditi. Tako pa ...
     Ni prav, da moramo zopet govoriti o sodnikih (okoli njih se vse tako ali tako vrti ob njihovih stavkah še zadnji dve leti), a vseeno, taki sodniki, kot je Vidaković, si ne zaslužijo naziva sodnik in KZS, DKSS, ali kdorkoli že pač ureja ta segment, bo moral krepko zavihati rokave. Tokrat pa ob povsem navijaškem kriteriju 26 prekrškov naših, 13 prekrškov gostov, mi smo izvajali 7 prostih metov, gostje pa kar 27 --> je to prav, po naše ne. A ob koncu so trenerji za svoje napake kaznovani z denarno kaznijo, sodniki pa za svoje "sr...e" nagrajeni z izdatnim plačilom. A žal je tako v slovenski košarki. Sodniki so glavni akterji tekem.

Rezultat: Ljubljana A:Petrol Olimpija A: 77:90
 
Strelci:
Magister 21, Grobovšek 15, Vračević 15, Grošelj 8, Križanič 8, Zorko 6, Šuster 4, Jovanović 0, Vukadinović Kastelic 0 in Vukičević 0

     Naslednja tekma sledi že čez vikend v Slovenski Bistrici.

  Vse pravice pridržane kkljubljana.si 2005-2019 izdelava: nanosplet.com 2005