2. DEL:

8. kolo - KK LJUBLJANA DVIGNILA POKAL ZMAGOVALCA 3.SKL:
objavljeno: 20.04.2019
     Pa je prišlo zadnje kolo in domača tekma proti Vojniku. Rezultat je bil drugotnega pomena, a prav je, da četudi precej oslabljeni (Sovré Nemanič, Dobravec, Žerak), je zmaga bila imperativ.
     Vstop v tekmo sproščen, razmerje sil pa skozi 1. polčas povsem izenačeno. V nadaljevanju so naši fantje, prav vsi so se vpisali med strelce (Bohinc 9 ter Kostrevc, Potočnik in Ulčar po 8 točk), navkljub povsem izenačeni minutaži vse dvanajsterice počasi zlomili goste (Pergar 19 točk) so morali priznati poraz prvaku 3. SKL.
     Po koncu tekme je bil naši ekipi, trenerskemu štabu in igralcev s strani člana IO KZS, Damijana Korošca, zasluženo predan pokal prvaka članske 3. SKL.

Rezultat: Ljubljana:Vojnik: 74:65

Strelci:
Bohinc 9, Kostrevc 8, Potočnik 8, Ulčar 8, Stražar 7, Košir 6, Križanič 6, Grobovšek 5, Verbič 5, Balažic 4, Dodič 4 in Vračević 4

     Odlična sezona z enim in edinim ciljem, naslovom prvaka in napredovanjem v 2. SKL, je bila v popolnosti uspešna. Čestitke.

5. kolo - KK LJUBLJANA JE PRVAK 3. SKL:
objavljeno: 17.04.2019
     Danes, v sredo zvečer, je bila na sporedu zaostala tekma v Murski Soboti, katera je pred dvema tednoma odpadla zaradi neprihoda sodniškega para na tekmo. Na tekmi smo nastopili oslabljeni (brez poškodovanih Dobravca in Žeraka, ter opravičeno odsotnega Balažica).
     Naša ekipa je v tekmo vstopila odločno, brez podcenjevanja in kaj hitro so domači (Zahaj 19 točk) pričeli zaostajati (sredi 2. četrtine 13:27). Navkljub enakovredno razdeljeni minutaži med vso deveterico je razlika naraščala in bila pred zadnjo četrtino že +21 (48:69). V zadnji četrtini so naši fantje (Ulčar 29, Verbič 20 in Stražar 14 točk) igrali le toliko, kot je bilo potrebno, da smo zabeležili novo visoko zmago.
     Naslov prvaka je dokončno pri nas, v KK Ljubljana. Pohvale celotni ekipi, trenerjem in igralcem, za ta uspeh. V petek na domači tekmi pa še dvignemo zasluženo osvojen pokal.

Rezultat: Radenska Creativ Sobota:Ljubljana: 69:91

Strelci:
Ulčar 29, Verbič 20, Stražar 14, Košir 11, Bohinc 8, Kostrevc 4, Sovré Nemanič 4, Potočnik 1 in Dodič 0

     Že čez dva dni, je na sporedu zadnja tekma sezone. Vsi prav prisrčno vabljeni v petek, 19. aprila, ob 17:15 uri v dvorano OŠ A. Šuštarja, da skupaj proslavimo naslov prvaka 3. SKL.

7. kolo - Z ZMAGO NAD POSTOJNE DO 2. SKL:
objavljeno: 14.04.2019
     Včeraj, v soboto, je bil v Postojni pred nabitimi tribunami (preko 300 gledalcev) derbi 3. SKL, ki je neposredno odločal o prvaku 3. SKL. Mi smo nastopili brez poškodovanih Dobravca in Žeraka, katera sta letošnjo sezono ob težjih poškodbah že zaključila.
     Tekma je bila od samega začetka zelo napeta, saj sta obe ekipi igrali odlično v obrambi, v napadu pa se je kar nekaj žog skotalilo iz obroča. Domači so preko Erčulja (20 točk, vse v 1. polčasu, od tega kar 6 trojk) držali korak z nami, tako, da je bil rezultat ob odmoru na semaforju minimalno v našo korist (32:33). Da nam met ni stekel se vidi že po številu doseženih točk. V 2. polčasu pa je obramba še bolj stistnila, domačim dovolila le 21 točk, v napadu pa veliko bolje. Razlika je vztrajno naraščala in ob zasluženem aplavzu je prva peterka (Stražar 17, Balažic 16 in Sovré Nemanič 12 točk - še Košir in Verbič) minuto pred koncem zasluženo dobila trenutek slave.
     Čestitke trenerskemu štabu za odlično delo in seveda igralcem za celoletni trud na treningih in tekmah, ki je prinesel edini cilj --> napredovanje v 2. SKL.

Rezultat: PVC Nagode Postojna:Ljubljana: 53:69

Strelci:
Stražar 17 (11 skokov), Balažic 16 (8 skokov) Sovré Nemanič 12 (6 asistenc, 5 skokov), Košir 10, Verbič 9 (6 skokov), Kostrevc 2, Ulčar 2 (5 skokov), Križanič 1, Bohinc 0, Dodič 0, Grobovšek 0 in Potočnik 0

     Sedaj pa je potrebno v sredo v Murski Soboti potrditi, da je KK Ljubljana najboljša ekipa v 3. SKL, tako da lahko v petek na domači tekmi skupaj proslavimo pokal za prvaka 3. SKL in napredovanje v višji rang tekmovanja.

6. kolo - NALOGA NA GOSTOVANJ V VOJNIKU IZPOLNJENA:
objavljeno: 10.04.2019
     Po kar nekaj premora, tekma v Murski Soboti je odpadla zaradi neprihoda sodnikov, prav tekma z Novo Gorico mladi pa je bila zaradi finalnega turnirja U-17 premaknjena na torek, so člani končno stopili na parket.
     Pričetek tekme odličen. Hitra, napadalna košarka za obilo točk, v katerim je Goričanom hitro zmanjkalo goriva in ob odmoru je bilo na semaforju velikih in povsem zasluženih +18 (53:35). Pričetek 2. polčasa ni nakazoval večjih sprememb, nato pa se je bo koncu 3. četrtine našim fantom met povsem ustavil in gostje (Mučić 25 točk) so se z nekaj koši pred zadnjimi desetimi minutami približali samo še na 10 točk razlike. V zadnji četrtini je tako številčna publika (skoraj 150 gledalcev) spremljala napet dvoboj, v katerem so gostje na vse načine poizkušali priti do preobrata, a naši fantje (Sovré Nemanič 20, Stražar 17 in Košir 16 točk) so bili na liniji prostih metov povsem zbrani in niso dovolili presenečenja, tako da so se lahko veselili nove zmage v 3. SKL.

Rezultat: Ljubljana:Nova Gorica mladi: 80:72

Strelci:
Sovré Nemanič 20 (5 asistenc, 6 skokov), Stražar 17 (5 asistenc, 7 skokov), Košir 16 (5 skokov), Balažic 12, Verbič 6 (5 asistenc), Ulčar 5, Kostrevc 4 in Potočnik 0

     Z novo zmago so se člani praktično že čisto približali edinemu cilju sezone, uvrstitvi v 2. SKL, saj morajo v zadnjih treh kolih za napredovanje slaviti le enkrat. Verjamemo pa, da bo to že v soboto v Postojni.

4. kolo - NALOGA NA GOSTOVANJ V VOJNIKU IZPOLNJENA:
objavljeno: 23.03.2019
     Pred ekipo trenerja Maravića nova pomembna tekma, gostovanje v vročem Vojniku, na katerega so morali brez poškodovanega Dobravca.
     Pričetek tekme je bil s strani obeh ekip dokaj nesiguren v napadu, temu primerno tudi nizek rezultat. Naši fantje pa so nato navkljub slabšemu metu za 3 točke počasi, a vztrajno večali razliko in na odmor odšli s prednostjo 10 točk. Razmerje sil se tudi po odmoru ni spremenilo, saj se domači (Zorko 19 točk) nikakor niso mogli približati. Še več. Naša dvanajsterica (Košir in Sovré Nemanič po 19, Balažic 16 točk) e iz minute v minuto večala prednost in ob koncu več kot zasluženo vknjižila novi par točk.

Rezultat: Vojnik:Ljubljana: 71:90

Strelci:
Košir 19 (7 skokov), Sovré Nemanič 19, Balažic 16 (5 skokov), Žerak 11, Verbič 10 (5 skokov), Kostrevc 5, Grobovšek 3, Ulčar 3, Potočnik 2, Stražar 2, Bohinc 0 in Dodič 0

     Po polovici lige za prvaka je KK Ljubljana na 1. mesto, to pa bodo morali fantje potrditi naslednjo soboto na izredno vročem gostovanju v Prekmurju.

3. kolo - V DERBIJU KOLA DO ZMAGE V PODAJŠKU:
objavljeno: 17.03.2019
     Nova članska domača tekma, nasprotnik pa PVC Nagode Postojna, je privabila v dvorano preko 150 gledalcev, kateri so v predstavi lahko uživali.
     Tekma se je začela na najslabši možen način, s hudo poškodbo Dobravca v 1. minuti tekme. Našim fantom so se kar nekako spodrezala krila in nikakor niso mogli razviti svoje igre. Skozi celoten 1. polčas so nas gostje bombardirali s trojkami (skupno 12 trojk, od tega Abram 6 trojk - 27 točk) in ob odmoru je bilo glede na stanje na terenu povsem realnih 41:41. V nadaljevanju pa so nam gostje pobegnili in v 28. minuti povedli za 8 točk (72:80). Zadnje minute pa so bile povsem infarktne. Sodniški par ni imel najboljšega dneva in je tako vnašal veliko nervoze v obe ekipi --> posledično kar šest tehničnih napak. Gostje so imeli 90 sekund pred koncem še vedno lepo prednost (86:92), pestile pa so nas tudi osebne napake, saj smo že ostali brez skoraj celotne prve postave (Stražarja, Sovré Nemaniča, Koširja in Dobravca). Nato pa so naši fantje (Balažic 29, Verbič 25 - igral vseh 45 minut in dosegel koeficient EFF kar 40  - in Sovré Nemanič 14 točk) vendarle zapri pot do našega obroča, gostje pa vidno utrujeni niso bili več natančni in s košem Verbiča 2 sekundi pred koncem smo izsilili podaljšek. V podaljšku pa gostje s povsem praznimi baterijami brez enega samega koša in z serijo 15:0 smo ob koncu še visoko zmagali.
     Čestitke za zmago, katera je posvečena Dobravcu in njegovi čim hitrejši ter predvsem uspešni rehabilitaciji.

Rezultat: Ljubljana:PVC Nagode Postojna: 109:94 (po pod.)

Strelci:
Balažic 29 (6 skokov), Verbič 25 (7 asistenc, 11 skokov), Sovré Nemanič 14 (5 skokov), Košir 12, Bohinc 9, Ulčar 7 (8 skokov), Stražar 6, Kostrevc 5, Dobravec 2 in Dodič 0

     Tokratno zmago pa morajo fantje sedaj potrditi na dveh gostovanjih. Najprej naslednjo soboto v Vojniku, nato pa še teden dni kasneje v Murski Soboti.

2. kolo - ČLANI PORAŽENI V ZADNJI SEDKUNDI:
objavljeno: 11.03.2019
     Člani so tokrat v nedeljo odigrali novo tekmo v ligi za prvaka. Po pričakovanju je bilo gostovanje v Novi Gorici izredno težko.
     Tekma v Novi Gorici je bila pričakovano izenačena že od samega začetka, tako da se je 1. četrtina končala neodločeno (21:21). V nadaljevanju so izkušeni domačini (Mučić 20 točk) izkoristili naš slabši dan in rahlo pobegnili ter ob odmoru vodili za 5 točk (42:37). Tudi po odmoru se na terenu žal ni nič spremenilo in domači so nam pobegnili že preko 10 točk. Nato pa so naši fantje (Košir 27, Balažic 19 in Dobravec 16 točk) z višjim tempom le pokazali svoje znanje in počasi le stopili prednost ter domače tudi ujeli. Par sekund pred koncem je bilo na semaforju 83:83 in vsi smo pričakovali podaljek. Zadnji napad domačih smo dobro obranili, a kaj, kot "neštetokrat" to tekmo, tudi tokrat dopustili napadalni skok in koš ob sireni.
     Škoda poraza, a fantje tokrat niso bili na nivoju. Katastrofalen met za 2 točki (zadeli smo le 30% metov) in slabo zapiranje in posledično napadalni skok nas je tokrat stal zmage.

Rezultat: Nova Gorica mladi:Ljubljana: 85:83

Strelci:
Košir 27 (5 skokov), Balažic 19 (6 skokov), Dobravec 16, Verbič 9, Stražar 6 (6 skokov), Sovré Nemanič 4 (12 asistenc, 5 skokov), Ulčar 2, Bohinc 0, Kostrevc 0, Potočnik 0 in Žerak 0

     Po tokratnem porazu so sedaj vse naslednje tekme izredno pomembne, tako da že sedaj vabimo prav vse, da si vzamejo sobotno popoldne in pridejo pomagati naši ekipi do zmage nad Postojno.

1. kolo - ČLANI ZAČELI LIGO ZA PRAKA Z ODLIKO:
objavljeno: 03.03.2019
     Po skoraj mesecu dni premora se je končno začela članska liga, liga za prvaka 3. SKL, naš prvi nasprotnik pa ekipa Radenska Creativ Sobota. Na tekmi se je tokrat zbralo skoraj 200 gledalcev.
     Tekmo je četa trenerja Maravića odprla poletno in v 7. minuti je bilo že +12 (19:7). V nadaljevanju pa smo zelo izkušenim gostom (Šarkinović 16 točk), povprečna starost ekipe je kar 30 let, nekaj odprtih metov in hitro so se nam malce približali. Proti koncu 1. polčasa pa niso več zdržali našega tempa in prednost ob glavnem odmoru je znašala 12 točk (42:30).  Podobna slika pa tudi v nadaljevanju. Dokler so imeli Prekmurci še kaj moči, so se držali malce pod 10 točkami zaostanka, v zadnjih trinajstih minutah pa nato povsem popustili in zmaga je zasluženo ostala doma.
     Na tekmi se je tokrat zbralo skoraj 200 ljudi, ki so bučno navijali, pozdravili dobro igro in zmago naše ekipe, prav tako pa z glasnim aplavzom še enkrat čestitali ekipi U-13, pokalnemu prvaku Slovenije.

Rezultat: Ljubljana:Radenska Creativ Sobota: 87:68

Strelci:
Dobravec 21, Sovré Nemanič 14 (5 asistenc), Balažic 12 (10 skokov), Verbič 10 (11 asistenc), Stražar 9 (10 skokov), Ulčar 9, Košir 6, Kostrevc 3 in Žerak 3

     Naslednji vikend, tokrat v nedeljo, je pred ekipo nova pomembna tekma, gostovanje v Novi Gorici.


1. DEL:

14. kolo - ČLANI ZAKLJUČILI 1. DEL SEZONE NA 1. MESTU:
objavljeno: 10.02.2019
     Včeraj je bilo pred ekipo trenerja Maravića še zadnja tekma 1. dela sezone, nasprotnik Krvavec, nato pa sledi 3-tedenski premor pred ligo za prvaka.
     Ekipa se je držala navodil trenerja in v tekmo vstopila zavzeto, brez podcenjevanja. Rezultat, vodstvo v 5. minuti tekme z 14:0, je bil hitro tu. Gostje (Kern 16 točk) so se nato vendarle pobrali, a naše ekipo do odmora, ko je bilo +26 (50:24), niso mogli resneje ogroziti. Pričetek 2. polčasa pa je pripadel gostom in ti so v prvih petih minutah 3. četrtine znižali zaostanek pod 20 točk in prisiljeni smo bili vzeti minuto odmora. Nadaljevanje naših fantov (Dobravec 17, Ulčar 16 in Košir 14 točk) je bilo zopet odlično. Vsa dvanajsterica je dosledno izvajala navodila, bili so tudi izredno natančni izza linije 3 točk (14 trojk) in razlika je rasla in rasla in se ob koncu zaustavila pri visokih +46.
     Čestitke za to tekmo oz. celotno sezono. Sedaj pa je pred ekipo zavzet trening in kopica pomembnih tekem, katere jim bodo prinesle željen rezultat, prehod v višjo ligo.

Rezultat: Ljubljana:Krvavec Meteor: 95:49

Strelci:
Dobravec 17, Ulčar 16, Košir 14, Balažic 11 (6 skokov), Sovré Nemanič 11 (5 asistenc), Stražar 9 (5 skokov), Potočnik 8 (5 skokov), Bohinc 5, Dodič 2, Žerak 2 (8 skokov), Kostrevc 0 in Verbič 0 (5 asistenc)

     Članska ekipa je 1. del opravila z odliko, končala na 1. mestu. A končni cilj, napredovanje v 2. SKL, še ni dosežen. V ligi za prvaka se bomo za to morali boriti z ekipami: Litija, Radenska Creativ Sobota, Nova Gorica mladi, Postojna in Vojnik.

13. kolo - ČLANI DO ZMAGE NA ZADNJEM GOSTOVANJU:
objavljeno: 03.02.2019
     Zadnje gostovanje 1. dela so naši člani odigrali v Ljubljani, na Gimnaziji Bežigrad, nasprotnik pa zadnjeuvrščena ekipa Globus.
     Pričetek tekme tak, kot je potrebno in takoj smo povedli z 0:13. Tudi nadaljevanje nato solidno, domači (Bradač 31 točk) so nam dali nekaj kpšev, a v 9. minuti je bilo že 13:29. Nadaljevanje tekme naše ekipe (Balažic 33, Sovré Nemanič 24 in Kostrevc 16 točk) pa nato bolj ali manj za pozabo. Raztresena, nezainteresirana igra, v kateri smo sicer skoraj vsak napad dali koš, a ga tudi skoraj vsak napad prejeli. Temu primerno ob koncu le +13 (87:100), čeprav bi po videnem lahko igrali še par dni, pa bi bil zmagovalec navkljub tokrat zares slabi igri vedno isti, KK Ljubljana. A pozor, sedaj prihajajo težje tekme, kjer nasprotnik ne bo tako popustljiv.

Rezultat: Globus:Ljubljana: 87:100
 
Strelci:
Balažic 33 (10 skokov), Sovré Nemanič 24, Kostrevc 16 (10 skokov), Verbič 11 (6 skokov), Dobravec 7 (5 asistenc), Košir 3 (5 asistenc), Grobovšek 2, Stražar 2 (5 asistenc), Ulčar 2, Bohinc 0, Dodič 0 in Potočnik 0

     Naslednjo soboto naša ekipa na zadnji tekmi 1. dela sezone gosti ekipo Krvavca.

12. kolo - LJUBLJANSKI DVOBOJ GLADKO PRIPADEL NAŠIM:
objavljeno: 26.01.2019
     Ljubljanski dvoboj med našimi fanti in ekipo Ježice je bil tokrat po dogovoru med ekipama odigran že v petek zvečer.
     Potem tekme je bil glede na razliko med ekipama kar nekako pričakovan in v 12. minuti je bilo že + 21 (35:14). Nato pa so se fantje navkljub opozorilom trenerja Maravića malce preveč sprostili in Ježičani (Mencin 20 točk) so vzpostavili ravnotežje sil na terenu. V nadaljevanju smo tako spremljali dokaj nepovezano igro (izgubili smo kar 21 žog ?!?), tako da je bilo v 32. minuti "le" +14 (72:58). Zaključek tekme pa ponovno bolj resen. Bolj zavzeta obramba, bolj kolektiven napad in naši fantje (Kostrevc odličen, 19 točk in 19 skokov za EFF indeks 41 - Dobravec 16 in Košir 14 točk) so hitro povečali razliko do končnih +29.

Rezultat: Ljubljana:Ježica: 98:69
 
Strelci:
Kostrevc 19 (19 skokov), Dobravec 16, Košir 14 (10 skokov), Potočnik 12 (8 skokov), Balažic 9 (6 skokov), Sovré Nemanič 7, Bohinc 6, Ulčar 6, Stražar 5 (5 asistenc), Verbič 4, Weiss 0 in Zrnec 0

     Naslednjo soboto naša ekipa gostuje na Gimnaziji Bežigrad, pri zadnjeuvrščeni ekipi Globusa.

11. kolo - OSLABLJENA EKIPA DO NOVE ZMAGE:
objavljeno: 19.01.2019
     Tekma 11. kola, ljubljanski derbi proti Jančam, je bil tokrat odigran že v petek zvečer. Naša ekipa je nastopila oslabljena, le z osmerico (Sovré Nemanič je poškodovan, Balažic in Dodič pa bolna - po dogovoru s trenerjem Maravićem pa so igralci mladinskega pogona petek raje uporabili za trening).
     Na začetki je naša ekipa rabila nekaj časa, da je ujela pravi ritem, nato pa smo hitro prišli do dvomestne prednosti in dobili 1. četrtino. V nadaljevanju smo držali prednost, v zadnji minuti 1. polčasa pa rahlo popustili in ob odmoru je bilo na semaforju +7 (38:45). Tudi po odmoru smo vseskozi vodili (vodili smo vseh 40 minut), a domači (Opara 26 točk) nam predvsem z dobrim napadalnim skokom in natančnih metom za 3 točke niso pustili, da bi tekmo dokončno prelomili. V zadnji četrtini pa so naši fantje (Dobravec 15, Kostrevc 12 in Ulčar 11 točk) z veliko boljšo obrambo tekmo gladko pripeljali do nove zmage, s katero so sedaj tudi že teoretično v ligi za prvaka 3. SKL.

Rezultat: Janče:Ljubljana: 67:77
 
Strelci:
Dobravec 15, Kostrevc 12 (6 skokov), Ulčar 11, Bohinc 9 (5 skokov), Potočnik 8, Stražar 8 (10 skokov), Verbič 8 (5 asistenc, 11 skokov) in Košir 6

     V naslednjem kolu je na vrsti domača tekma, nov ljubljanski nasprotnik, ekipa Ježice.

10. kolo - LJUBLJANA DO NOVE ZMAGE:
objavljeno: 12.01.2019
     Sobotno popoldne je bil čas za prvo domačo tekmo naše članske ekipe v letu 2019, nasprotnik pa četa trenerja Kordića iz Črnomlja.
     Tekmo so naši člani odprli odlično in iz protinapadov takoj povedli z 8:0. Gostje so nato le prišli do prvih točk, a prvih deset minut je pripadlo naši ekipi. V nadaljevanju smo popustili v obrambi in gostje (Beličič 12 točk) so odšli na glavni odmor z zasluženo prednostjo (38:42). Sredi 3. četrtine je bilo še 44:49, nato pa so naši fantje (Balažic 33, Košir 13 in Stražar 11 točk) vendarle zaigrali v obrambi tako, kot je treba in z delnim izidom 15:3 so bile stvari postavljene na svoje mesto. V zadnji četrtini le rutinska igra in gladka zmaga s 13 točkami razlike.

Rezultat: Ljubljana:Kolpa Črnomelj: 84:73
 
Strelci:
Balažic 33 (5 asistenc, 8 skokov), Košir 13,  Stražar 11 (5 asistenc, 7 skokov), Ulčar 9 (8 skokov), Verbič 7, Kostrevc 5 (6 skokov), Dobravec 4, Sovré Nemanič 2, Bohinc 0, Križanič 0, Magister 0 in Potočnik 0

     V naslednjem kolu naša članska ekipa gostuje v petek zvečer pri Jančah.

9. kolo - LJUBLJANA V DERBIJU PORAŽENA:
objavljeno: 05.01.2019
     Prva tekma novega leta je prinesla derbi 3. SKL, tekmo v Litiji, kjer sta se obe ekipi, ki sta praktično že uvrščeni v zaključne boje, pomerila za pomembne točke.
     V 1. četrtini povsem izenačen dvoboj, v katerem so naši fantje vseskozi minimalno vodili. V začetku 2. četrtine so na kratko povedli Litjani (Pavliha 20 točk), a smo hitro vzpostavili staro stanje in odšli na odmor z minimalno prednostjo (35:37). Da se prav veliko ne ponavljamo, tudi v nadaljevanju enako, v malce slabši predstavi se nikakor nismo mogli odlepiti in v 32. minuti je bilo na semaforju povsem izenačenih 55:55. Nato pa je sledilo nekaj naših minut, bolj hitre igre in štiri minute pred koncem, ko je bilo na semaforju povsem varnih 60:69, smo dobili nov pomemben skok v obrambi. A nespametno nismo zaščitili žoge in domači so jo dobesedno iztrgali iz rok Koširja, dosegli trojko in se ob dveh prehitro zaključenih naših napadih dve minute pred koncem zopet vrnili v igro (70:70). Zares škoda, kako so naši fantje (Sovré Nemanič 19, Balažic 17 in Verbič 15 točk) zapravili povsem varen položaj. V zaključku pa so bili žal srečnejši domači in nam zadali prvi letošnji poraz.
     A derbija 3. SKL, v katerem je v izjemni, »rokoborski« košarki, zmagala fizično močnejša in izkušenejša ekipa, žal ni spoštovala naša krovna organizacija, KZS, saj je na tekmo poslala povsem nedorasel sodniški par, kateri se je, pa naj se bo to še tako skrivalo, na tekmi povsem izgubil. To v Litiji namreč ni bila košarka. Domači so se odlično prilagodili mešanica rokoborbe in zmerjanja sodnikov (ne bomo poimensko, a tu je prednjačila izkušena bekovska linija starejših občanov Litije, ki si je zaslužila vsaj ducat tehničnih napak), kar pa sodnika nista upala / želela sankcionirati.
     A KZS je tako ali tako pomembna samo članska reprezentanca, to vedno ponavljajo, in to je s to delegacijo žal zopet tudi potrdila.

Rezultat: Litija:Ljubljana: 67:93
 
Strelci:
Sovré Nemanič 19, Balažic 17 (6 skokov), Verbič 15 (5 skokov), Košir 10 (5 skokov), Dobravec 8, Stražar 6 (5 skokov), Bohinc 0. Kostrevc 0, Potočnik 0 in Ulčar 0

     Člani že naslednjo soboto nadaljujejo s tekmovanjem. Tokrat doma gostijo ekipo Kolpe Črnomelj.

8. kolo - ČLANI NADALJUJEJO ZMAGOVALNI NIZ
objavljeno: 1612.2018
     Zadnja domača tekma v letu 2018, nasprotnik pa izkušena, tretjeuvrščena ekipa Jesenic (povprečna starost deseterice je bila namreč kar 31.7 let, se pravi povprečno vsaj 8 let starejša od naše ekipe).
     Jeseničani (Kadić 23 točk) so držali korak z našimi fanti prvih pet minut (8:8), potem pa ke prednost le še naraščala in ob odmoru je bilo že +20 (33:53). Podobno pa je bilo tudi v nadaljevanju. Veliko bolj dinamična igra, širina ekipa in nenazadnje tudi odlična natančnost izza linije 6.75 (skupno kar 12 trojk - drugače pa Stražar 18, Dobravec 13 ter Balažic in Kostrevc po 12 točk) je hitro utrudila goste, kateri so le še s pogledom spremljali našo igro. Ob koncu več kot zasluženih +35.
     Čestitke za rezultate v letu 2018 in 8-0, sedaj pa sledi tekmovalni premor, v katerem bodo fantje napolnili baterije, dvignili formo in vsi verjamemo tako, nadaljevali svoj niz neporaženosti tudi v leto 2019.

Rezultat: Ljubljana:Enos Jesenice: 102:67
 
Strelci:
Stražar 18 (8 skokov), Dobravec 13, Balažic 12 (5 skokov), Kostrevc 12, Košir 11, Verbič 11, Sovré Nemanič 10 (12 asistenc, 6 skokov), Ulčar 7, Potočnik 6, Dodič 2 in Bohinc 0

     To je bila tudi zadnja tekma v letu 2018, a že prvo soboto v letu 2019 jih čaka derbi v Litiji in odločitev o 1. mestu v skupini 3.SKL-CENTER.

7. kolo - LJUBLJANA NA 7-0:
objavljeno: 08.12.2018
     V 7. kolu so naši člani spoznali zadnjega letošnjega nasprotnika v 1. delu. Na gostovanje h Krvavcu so prišli odločeni po novi par točk.
     Navkljub opozorilu trenerja so fantje v tekmo vstopili preveč sproščeno in domačim dopuščali lahke koše. Tako smo najprej gledali tekmo brez pravih obramb in domači (Bavdek 17 točk) so v 13. minuti vodili za 7 točk (do tu smo prejeli kar 32 točk ?!?). Nato pa vendarle bolj resno nadaljevanje, obrambo smo utrdili in domači niso zadeli koša kar devet minuti. Z delnim izidom 0:20 (Dobravec 21, Balažic in Košir po 15 točk) se je naša ekipa odlepila in navkljub ne preveč zavzeti igri povsem kontrolirala rezultat in gladko zmagala.
     Trener Maravič nadaljuje z vpeljevanjem mladih. Tokrat je prve članske minute dobil novi član ekipe U-17, petnajstletni Križanič, in jih tudi lepo izkoristil. Prispeval je 4 točke in pobral 3 skoke.

Rezultat: Krvavec Meteor:Ljubljana: 67:93
 
Strelci:
Dobravec 21, Balažic 15 (9 skokov), Košir 15, Stražar 12 (7 skokov), Sovré Nemanič 9 (7 asistenc, 7 skokov), Kostrevc 6 (7 skokov), Križanič 4, Ulčar 4, Bohinc 2 (5 asistenc) in Potočnik 2 (6 skokov)

     Člani gostijo naslednjo soboto doma Jesenice, trdno odločeni, da obdržijo svoj neporažen niz.

6. kolo - EKIPA GLOBUS NAM NI BILA DORASLA:
objavljeno: 25.11.2018
     Tokratno soboto smo gostili novo ljubljansko ekipo, ekipo Globusa, v tekmi, kjer bi bilo vse, razen naše visoke zmage, popolno presenečenje.
     Po precej nezbranem začetku in le 4:4 v 4. minuti tekme smo nato dvignili ritem in z večjo agresivnostjo in učinkovitim napadom prišli do glavnega odmora na +17 (52:35). V nadaljevanju pa je celotna dvanajsterica (Ulčar 21, Sovré Nemanič 16 in Kostrevc 15 točk), katera si je lepo razdelila minutažo, še bolje in gostje (Försthuber 14 točk) so začeli krepko zaostajati. Razlika se je ob koncu zastavila na +51 in z novo zmago smo se že bolj utrdili na 1. mestu.
     Ob visoki zmagi je tokrat prve članske minute v 3.SKL vknjižil član U-17 ekipe, šestnajstletni Grobovšek. Ni se sicer uspel vpisati med strelce, a je vknjižil po 3 skoke, asistence in ukradene žoge.

Rezultat: Ljubljana:Globus: 108:57
 
Strelci:
Ulčar 21 (6 skokov), Sovré Nemanič 16 (6 asistenc, 5 skokov), Kostrevc 15 (7 skokov), Balažic 13 (6 skokov), Dobravec  13, Bohinc 7, Potočnik 7, Verbič 7, Košir 4, Stražar 3, Dodič 2 in Grobovšek 0

     Naslednji vikend je ekipa zaradi reprezentančnega premora prosta, nato pa sledi tekma v Cerkljah na Gorenjskem.

5. kolo - VISOKA ZMAGA IN KAR 126 TOČK PROTI JEŽICI:
objavljeno: 16.11.2018
     Tekma 5. kola članske 3. SKL je bila tokrat odigrana v petek zvečer. V dvorani ŠRC Ježica je bil na vrsti ljubljanski dvoboj proti domači Ježici.
     Obe ekipi sta tekmo pričeli slabše v obrambi, tako da je bilo na semaforju v 8. minuti 18:21. V nadaljevanju tekme pa je bila na igrišču ena sama ekipa. Fantje trenerja Maravića so pokazali svojo kvaliteto in s tempom ter učinkovitim napadom povsem zlomili Ježičane (Tepić 20 točk) in do odmora dosegli kar 60 točk. V tem delu so se z delnim izidom 9:39 krepko odlepili (27:60). Podobna slika tudi v nadaljevanju. Celotna enajsterica (Košir 21, Sovré Nemanič 17 in Dobravec 16 točk) si je lepo razdelila minutažo (med 16 in 23 minutami), igrala do konca zavzeto, razigrano in temu primerno dosegla kar 126 točk. Končna zmaga s kar 55 točkami razlike je seveda več kot zaslužena. Čestitke.

Rezultat: Ježica:Ljubljana: 71:126
 
Strelci:
Košir 21, Sovré Nemanič 17 (7 asistenc), Dobravec 16, Verbič 15, Ulčar 14 (5 asistenc, 8 skokov), Balažic 12 (7 skokov), Kostrevc 12 (21 skokov), Stražar 6 (8 skokov), Dodič 5, Bohinc 4 in Potočnik 4 (7 skokov)

     Naslednji teden je na vrsti domača tekma, v soboto nova tekma že v petek zvečer, nov ljubljanski dvoboj, nasprotnik pa tokrat Globus.

4. kolo - LJUBLJANA Z NOVO ZMAGO DO 4-0:
objavljeno: 10.11.2018
     Sobota popoldne je bila namenjena za novo člansko tekmo, ljubljanski derbi proti Jančam, na katerem smo nastopili brez obolelega Verbiča.
     Tekmo smo odprli dobro, povedli v 8. minuti z 23:11 in nato navkljub malce preveč zakrčeni igri vzdrževali prednost tja do 17. minute (38:28), ko smo se začeli vse preveč ukvarjati s sodniki, in ne več toliko s tekmo. Gostje (Trstenjak 27 točk) so začutili priložnost in počasi topili našo prednost ter v 28. minuti celo povedli (58:59). Po minuti odmora in malce glasnejši vzpodbudi trenerja Maravića pa je nadaljevanje pripadlo nam in z delnim izidom 28:6 smo v 36. minuti postavili stvari na svoje mesto (86:65). Tu so dobili zaslužen počitek danes najboljši: Dobravec 36 točk (kar 9 trojk), Balažic 19 in Stražar 16 točk. V zaključku so gostje izkoristili številne menjave in se približali, a zmaga tudi tokrat ni bila nikoli ogrožena.
     Čestitke za zmago, za igro pa tokrat ravno ne. Tokrat pač slaba dnevna forma, kjer pa se je potrebno predvsem, saj ob slabši igri pričkanje s sodniki ne pelje nikamor --> vsak se mora ukvarjati s svojo igro in pustiti uradnim osebam, da opravijo svoje delo.

Rezultat: Ljubljana:Janče: 91:84
 
Strelci:
Dobravec 36, Balažic 19 (10 skokov), Stražar 16 (11 skokov), Ulčar 7, Sovré Nemanič 6 (5 asistenc, 5 skokov), Košir 5, Bohinc 3 (5 asistenc), Kostrevc 0 (5 skokov) in Potočnik 0

     Naslednji teden je nova tekma že v petek zvečer, ljubljanski dvoboj, na Ježici proti zadnjeuvrščeni ekipi Ježice.

3. kolo - LJUBLJANA PONOVNO ZMAGALA:
objavljeno: 27.10.2018
     Pred našo člansko ekipo je bilo pred premorom med krompirjevimi počitnicami še najdaljše gostovanje 1. dela sezone, tekma v Črnomlju.
     Po izenačenem začetku, v 6. minuti je bilo namreč 7:8, smo nato dvignili tempo in povsem onemogočili domačine,  tako da je bilo ob glavnem odmoru že +17 (19:36). Tudi v nadaljevanju povsem kontroliran začetek, potem pa smo sredi 3. četrtine nerazumljivo popustili in ekipa Kolpe (Mervar 13 točk) se je v 2. minuti zadnje četrtine z delnim izidom 22:6 približala na samo 2 točki zaostanka (46:48). Minuta odmora in nekaj ostrih besed pa je bilo dovolj, da smo zopet zaigrali resno in naslednjih šest minut smo gledali samo naše fante (Stražar 20, Sovré Nemanič 13 in Balažic 9 točk) in delni izid 0:18 je zopet postavil stvari na svoje mesto.
     Čestitke za zmago, v kateri nam met ni najbolj stekel, a paziti je potrebno na za nas slabo 3. četrtino v prav vseh letošnjih tekmah.

Rezultat: Kolpa Črnomelj:Ljubljana: 53:72
 
Strelci:
Stražar 20 (13 skokov), Sovré Nemanič 13 (5 skokov), Balažic 9 (5 skokov), Dobravec 7, Kostrevc 7, Košir 7, Ulčar 6 (7 skokov), Bohinc 3, Potočnik 0 in Verbič 0

     Po praznikih pa je v soboto, 10. novembra, na vrsti ljubljanski derbi proti Jančam.

2. kolo - V DERBIJU KOLA DO GLADKE ZMAGE:
objavljeno: 20.10.2018
     V 2. kolu je bila na vrsti prva domača tekma, v derbiju kola smo namreč gostili izredno neugodno, izkušeno ekipo Litije.
     Fantje so že od prvega sodnikovega žvižga narekovali močan tempo in kaj hitro ga gostje (Pušić in Virk po 17 točk) nismo mogli slediti. S serijo trojk, skupno smo jih zadeli kar 12 (Sovré Nemanič, prvi strelec z 28 točkami jih je zadel šest - Balažic je dodal 20, Košir pa 16 točk), in ob odmoru je bila prednost že 27 točk (55:28). V nadaljevanju malce preveč sproščeno in Litjanom smo dopustili, da so se malce razigrali, a vseeno do konca povsem kontrolirana igra za gladko in povsem zasluženo zmago s 17 točkami razlike.

Rezultat: Ljubljana:Litija: 95:77
 
Strelci:
Stražar 20 (13 skokov), Sovré Nemanič 13 (5 skokov), Balažic 9 (5 skokov), Dobravec 7, Kostrevc 7, Košir 7, Ulčar 6 (7 skokov), Bohinc 3, Potočnik 0 in Verbič 0

     Člani naslednji vikend zopet gostujejo, tokrat potujejo v Črnomelj, k ekipi Kolpa Črnomelj.

1. kolo - ČLANI SEZONO ODPRLI Z ZMAGO:
objavljeno: 13.10.2018
     Člani, letos malce prenovljeni, so po dolgem pripravljalnem obdobju končno dočakali prvo tekmo. In to na Jesenicah, na vedno neugodnem gostovanju.
     Domači so povedli z 2:0, ptem pa se je tekma obrnilav našo korist in po 1. četrtini smo vodili z 18:23. Rahlo prednost smo navkljub agresivni, grobi igri domačih uspeli zadrževati vse tja do zadnje četrtine, ko je bilo še slabi dve minuti pre koncem +12 (66:78). Domači (Jusić pri svojih 42 letih prvi strelec s 23 točkami) so s serijo prišli ob našem kar preveč nezbranem zaključku povsem blizu, a je bil Košir (skupno 17 točk - prvi strelec drugače odlični Sovré Nemanič, dosegel je kar 29 točk) na prostih metih nezgrešljiv in zasluženo smo se lahko veselili prve letošnje zmage.

Rezultat: Enos Jesenice:Ljubljana: 79:84
 
Strelci:
Sovré Nemanič 29, Košir 17 (5 skokov), Stražar 11 (5 asistenc, 8 skokov), Dobravec 10, Balažic 9 (7 skokov), Verbič 4, Kostrevc 2, Potočnik 2, Bohinc 0 in Ulčar 0

     Naslednjo soboto pa je pred nami derbi lige, domača tekma proti ekipi Litije, zato vas že sedaj vse vabim, da v soboto pridete v dvorano OŠ A. Šuštarja in podprete četo trenerja Maravića do nove zmage.
  Vse pravice pridržane kkljubljana.si 2005-2019 izdelava: nanosplet.com 2005